Inderdaad, het publiek geeft het ook aan: vrijen in een hotelletje is leuker dan in de comfort van je eigen bed. En daar is een goede reden voor.

Onderzoek naar hotelseks

Uit Canadees onderzoek van boekingswebsite HotelTonight blijkt dat meer dan de helft van de Canadezen zich tijdens een hotelovernachting seksueel extra avontuurlijk voelt. Zo doen ze dingen die ze thuis nooit zouden uitproberen. Nieuwe plekken en nieuwe standjes zijn daarin de twee meest voorkomende.

Voor het onderzoek werd ook het seksleven van 2200 mensen uit 11 verschillende landen onderzocht. Al deze mensen hadden in de drie jaar ervoor een pleziertje gehad in een hotelkamer. Het bleek dat in het hotel hun avontuur vaak langer duurde dan de normale routine in eigen bed. Het seksuele avontuur kon zelfs wel 50 minuten langer duren! Eén op de drie gaf zelfs aan dat de kwaliteit van de seks beter was tussen de lakens van het hotel.

Hotel seks avontuur

Hormonen

Spoiler alert: aan de lakens van het hotel ligt het niet. Volgens expert dr. Jess O’Reilly is het niet raar dat mensen hun intieme momentje in een hotelkamer als beter en leuker ervaren. “Een andere omgeving kan ervoor zorgen dat er meer dopamine vrijkomt in het lichaam. Dopamine stimuleert het gevoel van plezier en tevredenheid.” Ook voelt het beter in een hotel omdat je de stress van thuis niet ervaart. Je hoeft niet na te denken over wie je nog moet bellen of dat je de was nog moet doen, en wordt niet afgeleid door bijvoorbeeld kinderen die elk moment de slaapkamer in kunnen rennen.

Al met al zitten er dus alleen maar positieve kanten aan seks in een hotelbed (of in de hoteldouche, op de hotelvloer enzovoort). Daarbij wor je extra verwend in hotels. Een extra kussen, zachte dekens en zelfs gedimd licht. Als dat jullie libido niet stimuleert, weten wij het ook niet meer.

Niet spannend genoeg? Deze plek is volgens veel mannen de spannendste plek om de stairway to heaven te beklimmen.