Vette Peaky Blinders tattoos 

Peaky Blinders is niet zomaar een serie, maar een echte levensstijl geworden. Van de typerende stijl in de serie tot bezienswaardigheden die je kunt bezoeken: rondom de serie is van alles te dragen, doen en zien. Een groot aantal fans besloot hun liefde voor de serie te vereeuwigen. Zij kozen voor Peaky Blinders tattoos. De ene is uitbundiger dan de ander en ook de personages die zijn afgebeeld verschillen. Toch staat één ding als een paal boven water: Peaky Blinders is één van de beste en vetste mannenshows en de tattoos bevestigen dat.

1. Thomas Shelby in de krant

Peaky Blinders tattoo

De meeste Peaky Blinders tattoos getuigen van het bikkelharde karakter van de serie, en deze variant is geen uitzondering. We zien Thomas Shelby met een moeilijke blik en een wond op zijn voorhoofd. Het feit dat zijn hoofd onderdeel uitmaakt van een krantenpagina laat zien dat hij wordt gezocht. Een mooi kunstzinnig detail is het feit dat zijn hoofd buiten het krantenkader uitsteekt.

2. De schedel van Arthur Shelby

Peaky Blinders tattoo

Deze tattoo is interessant. Op het eerste moment lijkt het namelijk op ‘gewoon’ een schedel die de typerende Peaky Blinders flat cap draagt. Als we beter kijken, kunnen we echter zien dat het hoogstwaarschijnlijk om Arthur Shelby gaat. Dat kunnen we afleiden aan de snor. Het hoefijzer achter het woord Blinders refereert naar de paardenraces waar de bende bij betrokken is in de serie.

3. Thomas en Grace

Peaky Blinders tattoo

Sommige Peaky Blinders tattoos zijn realistischer dan anderen, en deze valt duidelijk in de eerste categorie. We zien een mysterieuze gedaante die zonder twijfel Thomas Shelby is. Zijn vriendin Grace is duidelijker zichtbaar. De tattoo verwijst dan ook naar hun liefdesverhaal en de band tussen de twee personages.

4. Twee verschillende Tommy’s

Peaky Blinders tattoo

Dezelfde gedaante die in de vorige tattoo is verwerkt zien we hier ook weer terug. Deze tattoo is een combinatie van twee verschillende afbeeldingen van Thomas Shelby. Met droevige ogen die veel hebben gezien kijkt hij je recht aan. Ook zijn typerende sigaret is in allebei de afbeeldingen terug te zien.

5. By Order of the Peaky Blinders

Peaky Blinders tattoo

Deze legendarische quote horen we veelvoudig terug in de serie. Veel tatoeages hebben deze quote dan dus ook verwerkt. het scheermesje op de tattoo verwijst naar de scheermesjes die de bendeleden in hun flat caps verstopten om te kunnen gebruiken tijdens vechtpartijen. De tattoo is wat kleiner en lichter dan de meeste andere Peaky Blinders tattoos.

6. Bloemen

Peaky Blinders tattoo

In tegenstelling tot de meeste andere Peaky Blinders tattoos lijkt deze minder zwaar en duister. In plaats daarvan is de helft van het gezicht van Thomas Shelby bedekt met een bos bloemen. Nog steeds is Shelby overduidelijk zichzelf, met een flat cap, sigaret en dichtgeknoopt overhemd.

7. Sprekende ogen

Peaky Blinders tattoo

Eén van de typerende dingen aan Thomas Shelby zijn de heldere blauwe ogen van Cillian Murphy. Zijn personage heeft met deze ogen al veel verschrikkingen gezien. In deze tattoo lijken deze ogen dan dus ook echt te spreken, terwijl andere Peaky Blinders tattoos er voor hebben gezorgd dat zijn ogen juist gesloten zijn, of bedekt met een pet of een quote.

8. Arthur in kleur

Arthur Shelby

Eerder kwamen we al een tattoo tegen van Arthur, maar dat was een zwart-witte schedel. In deze tattoo komt hij beter uit. De rechterhand van Tommy rookt een sigaar, draagt zijn typerende vlinderstrik en is omgeven met rook, bloemen en een rode cirkel. Je zou bijna vergeten wat voor vechtersbaas hij is.

9. Thomas Shelby in kleur

Thomas Shelby

Net zoals de tattoo hiervoor, is bij deze tattoo Shelby ook ingekleurd en omgeven door gele bloemen. De woorden Already Broken verwijzen naar een scene tussen Shelby en Grace. Zij waarschuwt hem dat ze zijn hart zal breken. Hierop reageert Tommy met de woorden: ”Already Broken”. Iets dat liefhebbers van de show zeker zullen oppikken. Mocht jij je geheugen willen opfrissen, dan zijn alle seizoenen van Peaky Blinders te zien op Netflix.

10. Songtekst

songtekst

Misschien doet deze tekst niet meteen een belletje rinkelen. Je kan misschien denken dat de tattoo dan ook niets met de serie te maken heeft, maar niets is minder waar. Het zijn namelijk de lyrics van Red, Red Hand, een nummer van Nick Cave and the Bad Seeds. Red, Red Hand is de titelsong van Peaky Blinders en dus een verwijzing naar de serie.