Grace, van mysterie naar drama

Grace Burgess begint in de serie als barvrouw in de stamkroeg van de Peaky Blinders. Hier wandelt ze gewoon naar binnen en laat ze horen dat ze goed kan zingen terwijl ze werkt. Ze wordt aangenomen en gaat elke zaterdagavond zingen met de klanten, die nog somber zijn van de recente oorlog. Ze blijkt een spion te zijn en te werken voor de nieuwe politiechef van Birmingham, inspecteur Campbell. Na het eerste seizoen vraagt Campbell haar ten huwelijk, maar ze weigert. Ze is namelijk verliefd geworden op Thomas Shelby. In het tweede seizoen daarna komen Grace en Tommy weer dichter naar elkaar, waarna ze trouwen in het derde seizoen. Dat is tevens het seizoen waarin ze doodgeschoten wordt. Maar gelukkig zien we haar weer (soort van) terug in het vijfde seizoen.

grace

Annabelle Wallis

De 35-jarige Annabelle Wallis heeft niet alleen in Peaky Blinders gespeeld. Wel is dit de grootste productie waar ze te zien is als actrice. Het is ook moeilijk om in een nóg grotere serie te spelen in de laatste vijf jaar, omdat dit zo’n beetje de populairste serie is. Ze speelde ook nog in de horrorfilm Annabelle uit 2014 en in The Mummy (2017). Verder heeft ze nog wat rolletjes gehad in kleinere films en series. Zo is ze zes afleveringen te zien in de nieuwe serie The Loudest Voice, als Laurie Luhn.

De transformatie van Grace

Grace Burgess heeft in Peaky Blinders verschillende transformaties ondergaan. Zo begon ze als spion en verraadster van de Shelby’s, maar is ze uitgegroeid tot vrouw van opperhoofd Tommy. Misschien hadden veel kijkers daarom ook argwaan toen ze in eerste instantie zei dat ze verliefd was. Gelukkig is dat uiteindelijk goed gekomen. Ook is te zien dat haar neus een kleine aanpassing heeft gehad na het eerste seizoen. De mooie Annabelle Wallis is daarom niet helemaal puur natuur, maar ze is lang niet de enige in de acteurswereld.

 

View this post on Instagram

Friday nights in Paris 💗 @galvanlondon

A post shared by Annabelle Wallis (@annabellewallis) on

View this post on Instagram

Mischief @cartier

A post shared by Annabelle Wallis (@annabellewallis) on