De eerste keer seks in een relatie

Als je voor de eerste keer in een relatie seks hebt, kunnen de zenuwen best een grote rol spelen. Daarom zou je zeggen dat deze eerste keer niet per se een indicatie hoeft te zijn voor de rest van jullie seksleven, en zeker niet voor de rest van je relatie. Uit dit onderzoek, dat is gepubliceerd in de Journal of Experimental Psychology, blijkt dit tóch wel het geval te zijn. Hier komt naar voren dat hoe mensen de eerste keer ervaren bepaalt hoe graag men wil dat de relatie lang standhoudt.

Seks indicatie lengte relatie

Betere seks betekent meer commitment

Bij dit onderzoek werd er gekeken naar 800 stelletjes. Het begin van de relatie verliep voor vrijwel alle stelletjes hetzelfde. Totdat er seks in het spel kwam. Toen ontstonden er grote verschillen in het verloop van de verschillende relaties. Op een gegeven moment bereik je namelijk een punt in je relatie dat je je gaat afvragen of het nou echt iets gaat worden en in hoeverre je de persoon nou echt leuk vindt. In deze tijd van twijfel kan seks je over de streep trekken. In het geval dat de seks goed is ben je eerder geneigd om vol voor de relatie te gaan. Als de seks tegenvalt is de kans groter dat je een punt achter de relatie zet.

Bed

De conclusies van het onderzoek

Uit het onderzoek zijn een aantal conclusies getrokken. Zo zorgt goede seks voor een grotere kans dat je een stabiele relatie zal hebben dan dat dit het geval is bij ‘liefde op het eerste gezicht’. Ook heb je meer kans om als stel te slagen als je de eerste keer als prettig ervaart. Daarnaast willen deze stelletjes meer moeite doen om te zorgen dat het een langetermijnrelatie wordt. Goede seks is ook nog eens een indicator van lange termijn geluk.

Als jij nou niet wil dat jou vrouw gaat twijfelen aan jullie relatie door jullie (matige) seksleven, moet je deze typen seks eens uitproberen. Ook deze 5 tantra-oefeningen zullen je seksleven verbeteren.