Vam bestelwagen tot luxe camper

Sportsmobile bouwt sinds 1961 bestelwagens van Ford, Chevy en Mercedes-Benz om tot brute campers. Daar nemen de heren wel de tijd voor. Momenteel bedraagt de wachttijd circa een jaar. Mocht dat te gek worden voor je of kun je gewoon niet het geduld opbrengen, dan is er nog een andere optie. Een exemplaar uit 2017 wordt namelijk geveild. Daarbij krijg je dus de kans om een geheel unieke camper op de kop te tikken. Klein probleem: je hebt nog één dag de tijd. Reken overigens wel op een behoorlijke verkoopprijs, het huidige bod staat inmiddels op 72.000 dollar.

unieke camper

Mercedes-Benz Sprinter Camper Van

De spectaculaire Mercedes-Benz Sprinter Camper Van 2017 in metallic grafietgrijs is in alle opzichten bijzonder te noemen. Het geheel wordt aangedreven door een 3.0-liter BlueTEC turbodiesel V6-motor en is voorzien van een automatische transmissie met vijf versnellingen. De camper beschikt daarnaast over vierwielaandrijving en heeft zwarte 17 “Method Race-wielen. Je kunt dus zonder kopzorgen over de meest ruige terreinen rijden met deze camper.

Aan alles is gedacht

Vanzelfsprekend kun je rekenen op een volledig ingerichte camper. De leukste zaken noemen we even op: een Fiamma 10 “luifel, een Thule TracRac, een aan de zijkant gemonteerde ladder. Tevens zien we op de bumper gemonteerde Hella LED-lichtbalken en een elektrisch bediende pop-up daktent. Mocht dat nog niet genoeg zijn, dan noemen we terloops nog de Trojan bandendrager, de opbergbox voor de achterbumper, een 110 volt elektrisch systeem met een 2000 watt omvormer en twee zonnepanelen van 100 watt welke op het dak zijn gemonteerd.

bestelwagen

Comfort met een hoofdletter

Binnen in de caravan is ook gedacht aan het nodige om het verblijf aangenaam te laten verlopen. Zo is het bed volledig te verwijderen en is het interieur weersbestendig. De temperatuur in de camper wordt geheel automatisch ingesteld. Het Kenwood eXcelon-navigatiesysteem zorgt ervoor dat je nooit verdwaalt. Mocht je dus zijn uitgekeken op de standaard campers die je overal tegenkomt, dan is dit wellicht een buitenkansje voor je.

camper met slaapplek