Candy Crush downloaden

De basis van Candy Crush is vrij simpel: je moet twee snoepjes ruilen zodat er drie (of meer) snoepjes op een rij staan. Als dat lukt verdwijnt die rij met snoepjes en verdien je punten. Doordat de snoepjes naar beneden vallen veranderen de bestaande combinaties en kun je door slim te spelen in een keer meerdere combinaties krijgen van drie of meer snoepjes en dus ook weer punten verdienen. Je kunt de snoepjes zowel horizontaal als verticaal verplaatsen (ruilen).

Elk level in Candy Crush bestaat uit het volbrengen van een opdracht. Dat heeft veelal te maken met het maximale aantal zetten, maar soms is het ook een race tegen de klok. De score die je behaalt, bepaalt het aantal sterren wat je krijgt. Om een level volledig uit te spelen moet je minstens een ster halen. Het maximale aantal sterren wat je per level kunt winnen is drie.

Candy Crush voor Android kun je hier downloaden, de versie voor de iPhone vind je hier.

Meer levens met een handige truc

Bij Candy Crush gaat het niet enkel om het behalen van het volgende level, ook het aantal levens bepalen je kans op succes. Je begint in ieder geval met vijf levens en als je een level niet weet uit te spelen, verlies je een leven. Dat laatste is op zich geen ramp, elk half uur krijg je er een leven bij tot het maximale aantal levens van vijf. Spelen je vrienden op Facebook ook Candy Crush, dan kun je via hen nieuwe levens krijgen. Ook het kopen van levens en nieuwe attributen maken het spel een stuk interessanter.

candy crush meer levens

Oneindig aantal levens krijgen

Ook al krijg je er elke 30 minuten een leven bij en kun je via vrienden extra levens krijgen, het zo toch wel erg handig zijn als je een oneindig aantal levens had bij Candy Crush. Het goede nieuws is dat het ook mogelijk is! Zoals je weet krijg je elk half uur een leven erbij, de truc die je moet toepassen is dus het veranderen van de tijd. Candy Crush detecteert namelijk de tijd van je PC / laptop of smartphone. Door de tijd te verzetten krijg je er altijd levens bij, ook als die 30 minuten nog niet zijn verstreken.

Die truc werkt nog altijd beter dan zogenaamde tools die je kunt downloaden. In veel gevallen geven die tools je geen extra levens en kunnen ze zelfs virussen of andere kwaadaardige elementen bevatten. Het veranderen van de tijd werkt daarentegen wel goed waardoor je nog even op hetzelfde level kunt doorspelen. Het nadeel is wel dat je langer moet wachten op nieuwe levens als je de tijd weer terugzet naar de goede tijd.