Peaky Blinders seizoen 6 op Netflix

Eerder schreven we al over de toekomst van Peaky Blinders. Veel werd ons duidelijk over de inhoud van het zesde seizoen en de productie van de hit-serie. Nu zijn we weer een stapje dichter bij het langverwachte volgende seizoen. Regisseur Anthony Byrne maakte namelijk via Instagram de titel van de aflevering bekend én bekend dat hij zelf Peaky Blinders seizoen 6 zal regisseren. Byrne wordt hiermee de eerste regisseur van de serie die het langer volhoudt dan één seizoen. Zijn voorgangers gaven ieder na één seizoen het stokje over.

Peaky Blinders seizoen 6

Nieuwe topics

Peaky Blinders seizoen 6 zal een grote tijdsprong maken. Maar liefst vijf jaar na de gebeurtenissen van seizoen 5 volgen we de bendeleden. De serie speelt zich dan niet langer meer af in de jaren ’20, maar in de jaren ’30. Zoals het er nu uitziet zal de serie eindigen aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. De kans dat er ook een seizoen 7 van de serie komt is groot. Voor het zover is, zal de serie zich eerst buigen over de brandende vragen die fans hebben na de laatste aflevering van seizoen 5. Wie is de verrader? En hoe gaat het nu verder met de Thomas Shelby en zijn vertrouwelingen?

Black Day

De naam van de eerste aflevering is bekend geworden. Deze zal de titel ‘Black Day’ dragen. We kunnen nog niet met zekerheid zeggen wat dit precies inhoudt, al klinkt het niet erg positief. Bovendien doet de titel sterk denken aan een gebeurtenis in de serie: Black Star Day. Dit was de naam voor een gebeurtenis waarbij er een heftig gevecht werd gevoerd tussen de Peaky Blinders en een rivaliserende bende. Verwijst de titel op de één of andere manier naar deze gebeurtenis? Of staat het symbool voor de dood van een personage? Voor de antwoorden moeten we nog even geduld hebben. Tot die tijd kunnen we gelukkig wel genieten van de Thomas Shelby quotes die de reden zijn waarom we de serie zo gaaf vinden, of de serie nog een keer kijken op Netflix.