Schoenen uit Peaky Blinders

Er zijn maar weinig huidige series die zo toonaangevend zijn op het gebied van mannenmode als Peaky Blinders dat is. De serie behoeft inmiddels geen uitleg meer, al kan het zijn dat jij je geheugen wil opfrissen met een recap van de eerste vier seizoenen. Seizoen vijf staat immers al een tijd op Netflix. Wij lichten uit welke schoenen er in de serie symbool staan voor de ambitieuze en rebelse Peaky Blinders.

Peaky Blinders

Twee typische Peaky Blinders modellen

In de serie worden er twee verschillende soorten schoenen het vaakst gedragen. Beide modellen hebben het één en het ander met elkaar gemeen. Zo zijn de schoenen die voorbij komen vaak zwart én hebben ze veters. Het verschil zit hem voornamelijk in de hoogte van de schoen. In sommige scènes worden lage, nette schoenen gedragen, in andere scènes hogere boots.

Lage veterschoen

Grote kans dat jij tenminste één exemplaar hebt van de lage nette veterschoen. In de serie zijn dit voornamelijk derby schoenen of brogues. Dit kan in leer zijn, of in suède. Deze schoen is perfect voor onder een pak, maar kan je ook prima combineren met een nette pantalon en een overhemd of pullover. De leren veterschoen zie je het vaakst voorbij komen in de kleuren zwart, donkerbruin of donkerblauw. Door het nette karakter verheft deze schoen elke outfit tot een hoger niveau. Het is dan dus ook niet verbazend dat de hoofdpersonen in Peaky Blinders hun zaken regelen op deze schoenen.

Hoge veterboots

Andere schoenen die vaak voorbij komen in de serie zijn hoge modellen. Deze schoenen hebben een stoer karakter én bezitten veters. Mocht jij deze schoenen zelf willen aanschaffen, koop ze dan in een zwarte of donkerbruine kleur. Je kan ze gemakkelijk combineren met stoere kleding: een wijde jeans en een grof gebreide trui dragen bij aan een stoere look aan de hand van deze veterboots. Ga je echter meer voor een Peaky Blinders look, dan kan je de schoenen ook combineren met een (geruite) pantalon. Een gewaagde keuze, maar daarom juist extra gaaf.

Heb jij de schoenen geregeld, maar ben jij nog bezig om je gehele look te perfectioneren? Je kan je gelukkig ook het kapsel van Peaky Blinders aanmeten, of zelfs een gehele outfit creëren.