Patrick Mahomes tekent nieuw contract

Patrick Mahomes was in 2018 uitgroepen tot Most Valuable Player (MVP) in de NFL en was mede verantwoordelijk dat de Kansas Chiefs toentertijd de Super Bowl wisten te winnen. Waar hij ook werd benoemd tot meest waardevolle speler van de finale. Net als nu was hij de jongste. De quarterback gaat het laatste jaar van zijn ‘rookie-deal’ in, waarin hij naar verluidt 2,8 miljoen dollar verdient en vervolgens nog 24,8 miljoen binnenharkt in het vijfde jaar.

Deze week schreef Mahomes geschiedenis met zijn nieuwe contract: de quarterback van de Chiefs ondertekende een contractverlenging van tien jaar, waarmee hij uiteindelijk bijna een half miljard mee kan gaan verdienen. 477 miljoen dollar om precies te zijn. Om dat in perpectief te zetten is dat 109.563 per dag. Daar moet hij zijn vaste lasten wel mee kunnen afbetalen, nietwaar? Mahomes is daarmee eigenaar van de winstgevende verbintenis in de Amerikaanse sporthistorie. En dat terwijl hij nog meer voor de helft in z’n twintigste zit. Laat dat even tot je doordringen.

Money, money, money

Toch zal dat bedrag in de praktijk nog wel een stuk hoger oplopen. Naast dit megacontract krijgt hij natuurlijk ook nog dikke bedragen op zijn deurmat vanwege allerlei bonussen en sponsordeals. Die klap geld hoeft hij niet te investeren in een vervoersmiddel. Vanwege een heerlijke deal met Airshare kan Mahomes wanneer hij ook wil zich in uiterste luxe door het luchtruim bewegen. Gratis en voor niets.

Doordat het er NFL doorgaans ruig aan toe gaat zijn contracten van zo’n lange periode vrij ongebruikelijk. Maar daar is dan ook nog steeds rekening mee gehouden. Mocht het voorkomen dat Patrick wegens blessureleed niet meer door kan, ontvangt hij in ieder geval nog steeds 140 miljoen van het totaalbedrag. Mocht het voorkomen dat er een bepaalde aanbieding komt, kan Mahomes volgens zijn contract niet tegen zijn wil iin worden betrokken bij een spelersruil. We kunnen wel stellen dat je jonge Texaan een gouden toekomst tegemoet gaat.