Een orgasme helpt tegen hoofdpijn

Dankzij de piek van serotonine in je brein tijdens het klaarkomen kan het een zelfde effect hebben als medicatie. Alsof er nog niet genoeg redenen zijn om de liefde te bedrijven… En ook het excuus het van je vriendin dat ze hoofdpijn heeft kan nu voorgoed in de prullenbak. Als dat zo is dan zou ze het juist met elkaar moeten doen.

In het boek Splitting: The Inside Story on Headaches, vertelt Professor Ellison hoe “een orgasme resulteert in een injectie van serotonine.” Omdat dit veel verder gaat dan wat gelukshormonen na een knuffel verdwijnen de symptomen van migraine zo als sneeuw voor de zon. Mensen die regelmatig migraines hebben blijken een veel lager gehalte serotonine te hebben dan andere mensen. Diezelfde mensen hebben daarom ook graag nachtelijke avontuurtjes omdat ze opluchting zoeken om de druk te verlichten. Geef die mannen eens ongelijk.

migraine

Zo beschrijft ze twee gevallen van een 61-jarige en 47-jarige man afkomstig uit Israel. Toen beide heren hun hoogtepunt bereikten, verdween spontaan hun hoofdpijn. Geen wonder dus dat in the Wolf of Wall Street Matthew McConaughey tegen Leonardo DiCaprio vertelde om minstens twee keer per dag te jezelf ‘een handje te helpen’. En met Margot Robbie als vriendin is het natuurlijk geen straf om een stapje verder te gaan. Een andere oplossing is het eten van chocolade of cafe├»ne drinken. Een ander geneesmiddel voor migraine was het hormoon oxytocin. “Kies een knuffelaar als partner. Ze noemen het namelijk niet voor niets neurochemistry.”

Dat het lichaam van de man heel anders werkt dat die van de vrouw, dat hoeven we je waarschijnlijk niet meer te vertellen. Bij vrouwen is het over het algemeen wat moeilijker om het hoogtepunt te bereiken. Zo lang duurt het gemiddeld voordat vrouwen een orgasme krijgen.

Bron: Man of Many