Het duurt langer dan mannen denken

Er is veel voor nodig om een vrouw tot een orgasme te laten komen, laat staan meerdere orgasmes. Het is dan ook belangrijk dat je de juiste type seks hebt om haar naar haar hoogtepunt te brengen. Nu is er al uit onderzoek gebleken dat heterovrouwen minder snel een orgasme krijgen, wat betekent dat wij mannen nóg beter ons best moeten doen. Daarbovenop blijkt ook nog eens, dat het voor vrouwen langer duurt om een orgasme te bereiken dan mannen denken.

Orgasme

Het duurt bijna een kwartier

Gemiddeld genomen duurt het 13 minuten en 46 seconden voordat vrouwen tot een orgasme komen. Dit is gebleken uit een onderzoek waarbij 645 heterovrouwen, die in een langdurige relatie zaten, aan deelnamen. Ze moesten 8 weken lang bijhouden hoelang het duurde voordat ze klaar kwamen bij elke keer dat ze seks hadden. In deze periode waren er ook vrouwen die aangegeven hebben helemaal geen orgasme te hebben gehad, namelijk 17 procent.

Oraal werkt het best voor vrouwen om tot een orgasme te komen

Penetratie alleen is niet de beste manier voor de vrouw om tot een orgasme te komen. Maar 31,4 procent van de vrouwen bereikte op die manier haar hoogtepunt. Orale seks werkt duidelijk het beste voor een vrouw. Hierbij komt ze het vaakst tot een orgasme. Ook is het lang niet tijdens elke vrijpartij raak voor de vrouw. Slechts 65 procent krijgt tijdens elke vrijpartij een orgasme. Opvallend genoeg ligt dit percentage voor vrouwen die seks hebben met hetzelfde geslacht veel hoger, namelijk op 86 procent.

Er is tijdens dit onderzoek alleen gekeken naar heterovrouwen omdat naar seks bij verschillende geaardheden al onderzoek gedaan is.