Slechte seks in een relatie

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: goede seks is niet vanzelfsprekend als je een relatie hebt of eraan begint. Hoe leuk, lekker en geweldig je partner ook is, de eerste keer intiem zijn draait vaak uit op een teleurstelling.

Op zich is dat niet zo heel vreemd. Je zit namelijk na een tijd nog steeds in de fase van elkaar leren kennen. Daar hoort ook het verkennen van de seksuele behoeftes bij. Dat de eerste keer intiem zijn geen vuurwerk oplevert is dan ook niet zo heel vreemd. Als die situatie zich echter maandenlang voortsleept wordt het wel tijd voor actie.

Communiceer over jullie wensen en verlangens

Een definitie van slechte seks bestaat niet. Dat verschilt namelijk voor iedereen. Goede seks kan je wel definiëren: als beide partners voldoende bevrediging ervaren. Is dat niet het geval, dan wordt het tijd voor actie. Het punt is dat je als mens snel geneigd bent om zaken in hokjes te plaatsen. Wat jij als slechte seks ervaart, kan de ander juist heel anders ervaren. Kortom, ook op seksueel gebied is het ideaal als je beiden op dezelfde lijn zijn. De periode voordat je daadwerkelijk het bed deelt met elkaar is daarom zo belangrijk. Je kunt dan peilen wat de verwachtingen zijn waardoor die ongemakkelijke spanning weg kan ebben. Dat voorkomt dat de intimiteit een soort onemanshow wordt en je seks beleeft zonder er met je gedachten echt bij te zijn.

seks in een relatie

Dat seks belangrijk is in een relatie, daar is iedereen het over eens. Een relatie zonder seks geeft immers zelden voldoening. Wat nog belangrijker is voor een goede relatie is de communicatie. Als je niet weet wat de ander wil of verwacht en dat ook niet bespreekt, zal het nooit bevredigend worden. Kortom, maak het bespreekbaar zodat je erachter kan komen waar het knelt. Op die manier krijg je meer inzicht in elkaar en is het eenvoudiger om elkaars behoefte te leren kennen.

Als het echt niet lukt

Als praten over jullie seksuele wensen en verlangens geen oplossing biedt, dan moet je de conclusie trekken dat jullie niet op dezelfde golflengte zitten. Dat is vervelend, maar hoeft zeker niet het einde te betekenen. Je kan proberen om haar stemming te peilen en intiem te zijn wanneer het jullie niet tegen staat. Een andere optie is het uitproberen van andere manieren of spelletjes om jullie behoeftes en fantasieën op een speelse manier te ontdekken of het introduceren van een spannend speeltje.