Fins onderzoek naar de aantrekkelijkheid van mannen en vrouwen

Net als bij het uiterlijk heeft iedereen ook een bepaalde voorkeur als het gaat om de leeftijd van de ideale partner. Het zal je dan ook niet verbazen dat mannen juist liever een iets jongere partner willen hebben. Die theorie is nu eindelijk bevestigd door Finse onderzoekers. Dat is dus goed nieuws voor ons, zo weten we wanneer we de meest kans hebben om te scoren.

De Finnen wilden weten wanneer zowel de gemiddelde man als de gemiddelde vrouw het aantrekkelijkst is. Om dit te achterhalen werd een groep samengesteld van 12.500 mensen. Zowel mannen als vrouwen in de leeftijd van 18 tot 50 jaar deden hieraan mee.  De belangrijkste vraag: tot welke leeftijdsgroep voelde jij je het meest aangetrokken in het afgelopen jaar? Zo ontdekte men niet alleen in welke categorie zich de meeste aantrekkelijkste mensen bevinden, maar ook in welke categorie je de meeste kans op ‘actie tussen de lakens’ hebt.

op welke leeftijd aantrekkelijkst knapst

Op welke leeftijd ben jij het knapst?

Hoewel het logisch kan zijn waarom sommige mannen op oudere vrouwen vallen, vindt het toch meestal andersom plaats. Het zal je niet verbazen dat vrouwen vanaf hun 20e tot aan hun 30e goed scoorden bij de mannen. Echt vreemd is dat niet, het is namelijk de leeftijd waarop de vrouw wordt gezien als geslachtsrijp. Met andere woorden, dat je als man valt om jongere dames is dus niet jouw fout, zo heeft de natuur de man namelijk geprogrammeerd.

Het argument van geslachtsrijpheid gaat niet op bij de mannen. Voor de meeste vrouwen is het juist iets heel anders wat van belang is: het bieden van zekerheid en stabiliteit. De vrouw kiest dus bij voorkeur voor een iets oudere man. Dat wil zeggen, zolang de vrouw de leeftijd van 35 jaar nog niet is gepasseerd. Is een vrouw iets ouder, dan komt waarschijnlijk de behoefte aan een iets spannender uitziende man om de hoek kijken en kiest de ‘knappe mama in spe’ bij voorkeur voor een jongere man. Ben je dus een man van 40 jaar of ouder, dan is het te hopen dat je er nog vreselijk jong uitziet. Tips nodig? Lees dan hoe je als oudere man interessant blijft.