Waarom vallen sommige mannen op oudere vrouwen?

Geloof het of niet, maar dat sommige mannen op oudere vrouwen vallen heeft niet eens per se te maken met wat er in de slaapkamer gebeurt. Een oudere vrouw heeft dingen te bieden waar een je als jongere man tot aangetrokken kan zijn.

 

1. Onafhankelijkheid

Oudere vrouwen zijn over het algemeen wat onafhankelijker dan jongere vrouwen. Meestal hebben ze hun leven redelijk op orde en zijn ze financieel stabieler dan jongere vrouwen. Die zelfstandigheid kan heel aantrekkelijk zijn, want het laat zien dat ze voor zichzelf kan zorgen. Ze heeft een man niet nodig om haar leven compleet te maken en dan geef ook ruimte in een relatie.

2. Stabiliteit

Oudere vrouwen zijn dus over het algemeen stabieler, zowel financieel als emotioneel. Dat komt gewoon door een stukje levenservaring die ze opgedaan hebben. Het is natuurlijk niet altijd zo, maar vaak zijn ze een stuk volwassener en is de kans kleiner op emotionele uitbarstingen. Dat kan ervoor zorgen dat de relatie relaxter en zekerder is.

redenen oudere vrouwen aantrekkelijk

3. Wijsheid

Wijsheid, levenservaring: hoe je het ook wil noemen, een oudere vrouw heeft al heel wat meer jaren achter de rug. Ze weet veel over het leven en een relatie met haar kan ook daarom verrijkend zijn. En die wijsheid zorgt er ook weer voor dat ze zelfstandiger is.

4. Ervaring

Ja, oudere vrouwen hebben natuurlijk meer ervaring, zowel buiten de slaapkamer als daarbinnen. Die ervaring zorgt vaak voor meer zelfverzekerdheid in een relatie met een jonger iemand en dat kan aantrekkelijk zijn voor een man.

5. Begripvol

Er is een grote kans dat ze al meer relaties heeft gehad en ze is er allang achter dat geen enkele man – of vrouw – perfect is. Oudere vrouwen zijn mogelijk meer begripvol voor je tekortkomingen en snappen het wanneer ook bijvoorbeeld ruimte nodig hebt. Ze vergeven vaak sneller wanneer je een fout maakt of een ruzie ontstaat, al wordt dan natuurlijk hetzelfde van jou verwacht.

waarom valt een jonge man op een oudere vrouw

6. Zelfvertrouwen

Zoals eerder gezegd hebben oudere vrouwen vaak een stuk meer zelfvertrouwen. Ze weten wat ze willen en gaan ervoor en dat is natuurlijk onwijs aantrekkelijk. Welke man wil dat nu niet, een vrouw die van aanpakken weet? Daar komt bij dat ze vaak ook een stuk zelfverzekerder zijn over wie ze zijn en hoe ze eruit zien.

7. Minder veroordelend

Oudere vrouwen zijn vaak minder veroordelend dan jongere vrouwen. Ze oordelen minder snel en zijn ook niet zo gauw beledigd. Ook zijn ze vaak meer bereid om nieuwe dingen te proberen. Je kunt als man vrijer zijn zonder bang te zijn dat er drama ontstaat.

Mannen die op oudere vrouwen vallen hebben dus wel wat voordelen wanneer ze ook een relatie aangaan met een oudere vrouw. Maar hoe sla je eigenlijk een oudere vrouw aan de haak? Lees ook hoe je een oudere vrouw moet daten.