Waarom ben jij eenzaam en single?

Dit klinkt behoorlijk deprimerend en laten we eerlijk zijn, dat is het ook. Vergeet alleen niet dat er heel veel mensen zijn die zich zo voelen, dus je staat er niet alleen voor. Dat maakt het ook meteen weer wat minder eenzaam. Wellicht kan iedereen er dan samen een beetje om lachen en die eenzaamheid verminderen. De beste manier is om eens goed te gaan kijken naar de oorzaken.

 1. Je zet jezelf niet op de kaart

  Als je op zoek bent naar connectie en verbinding met anderen dan ga je niet ver komen met energieloos blijven liggen op de bank. Als het je routine is om met tunnelvisie van werk, naar sport, naar de supermarkt naar huis te gaan, dan kun je overwegen je horizon te verbreden. Want die grote liefde zal niet voor je neus uit de lucht komen vallen. Dit betekent niet dat je op iedere hoek van de straat op zoek moet gaan naar de liefde van je leven, maar het kan geen kwaad om iets vaker praatjes te maken met anderen.

  Maak een grapje met iemand achter de kassa, spreek op werk mensen aan gewoon om even te kletsen en vraag op een verjaardag het nummer van iemand waarmee je het gezellig hebt. Kortom, vind jouw manier om zelfverzekerd het gesprek aan te gaan. Doe dit niet om op deze manier heel doelgericht een nieuwe partner te vinden, maar deze manier van contact leggen maakt je zelfverzekerder, geeft je meer energie en biedt wellicht weer openingen tot het ontmoeten van nieuwe mensen.

  single

 2. Je dating skills zijn niet optimaal

  Misschien heb je veel dates of misschien niet zo vaak, maar één ding is zeker en dat is dat een tweede date vaak niet op de planning staat. Reflecteer en bepaal of dat bij jou het geval is, want dan kan je daar prima wat aan doen. Wellicht praat je zelf teveel, dan wordt het tijd om meer te gaan luisteren. Misschien doe je te erg je best, probeer de volgende keer dan iets meer bij jezelf te blijven want anders kan iemand jou niet leren kennen. Wat ook kan is dat je te snel gaat en meteen drie keer in de week wil afspreken, terwijl anderen liever de tijd nemen om elkaar te leren kennen waardoor jij overweldigend overkomt en ze afschrikt.

 3. Je probeert potentiële partners te vormen

  Met zelfverzekerdheid is niets mis. Integendeel, zelfverzekerdheid maakt een man juist heel erg aantrekkelijk. Maar sommige mannen denken dat ze God zijn en dat ze het recht hebben het leven van iedereen om zich heen te beheersen, en dus ook dat van een nieuwe potentiële partner. Dat zou zomaar de reden kunnen zijn dat die potentiële partners slechts potentieel blijven, maar dat deze titel nooit wordt omgezet tot partner. Probeer jij je crushes te vormen tot iemand die jij wil dat ze zijn in plaats van hen in hun waarde te laten? Moeten zijn hun hobby’s of vrienden laten vallen wanneer het jou uitkomt? Bepaal jij naar welk restaurant zij moeten gaan en met wie ze wel en niet mogen omgaan? Kap hier dan mee, want niemand houdt hiervan en jij bent daardoor nog steeds single, en eenzaam.

 4. Je laat je te veel leiden door de mening van anderen

  Je leven lang hoor je van iedereen om je heen hoe het perfecte plaatje eruit zou moeten zien en hoe jij daaraan kan voldoen. Hoe vaak je wel of geen discussies mag hebben met je partner, hoe iemand eruit moet zien, wat voor baan de ander moet hebben en wat voor levensstijl. Het is goed om situaties vanuit verschillende perspectieven te bekijken, maar pas op dat je wel leeft naar je eigen standaarden en dat je niet door anderen wordt geleefd. Dit betekent, als jij iemand leuk vindt terwijl die misschien niet precies binnen dat perfecte plaatje valt omdat diegene buitenlands is, een interessante kledingstijl heeft, niet bekakt genoeg is of juist te bekakt, probeer dan niet teveel naar andere te luisteren over wat zij daarvan vinden. Vertrouw op jouw eigen gevoel, want die zal je vertellen of jij met deze persoon een toekomst ziet of niet. Jij moet uiteindelijk met diegene een leven op willen bouwen, niet je ouders en ook niet je vrienden.

 5. Problemen uit het verleden heb je nooit aangepakt

  Iedere keer dat jij met iemand aan het daten bent beginnen oude wonden weer lichtelijk te prikken. Wellicht was je ex vreemdgegaan of heel erg manipulatief, en ben je iedere keer bij een nieuwe potentiële partner heel erg jaloers of bang om hetzelfde te ervaren. Dit kan een grote belemmering zijn om weer opnieuw een gezonde relatie aan te gaan. Reflecteer en kom erachter of het inderdaad zo is dat jij iedere keer dat het een beetje serieus begint te worden bepaalde patronen terug ziet komen die niet helemaal gezond zijn en voor de ander niet leuk. Dan wordt het tijd om daar eens heel erg serieus aan te gaan werken.

  eenzaam single

 6. Je geeft anderen de schuld

  Niemand anders dan jijzelf kan bepalen hoe je leven eruit ziet. Je kan anderen daarbij laten helpen, maar uiteindelijk moet je het helemaal zelf doen. En wellicht heb je het op die manier nog niet bekeken. Dus als je reflecteert op vorige relaties is het handig om niet alleen jouw ex de schuld te geven van de break-up, maar ook te kijken naar hoe jij dingen anders had kunnen aanpakken. Doe je dat niet, dan is de kans groot dat je weer dezelfde knelpunten tegen zal komen in toekomstige relaties. Wellicht duw je mensen onbewust weg omdat je het lastig vindt om anderen te vertrouwen. Misschien vind je het lastig om vast te stellen waarom relaties uitgingen. Heb je het gevoel dat je met behoorlijk wat zware dingen te dealen hebt, dan kan het nooit kwaad om de huisarts eens te bellen en te vragen naar een gesprek met een psycholoog.

Wat dus goed is om te beseffen, is dat single zijn leuk hoort te zijn en je moet daar juist je voordelen uit halen. Single zijn is minder leuk wanneer je continu eenzaam bent. Bovendien, wanneer je gelukkig single bent zal je veel sneller die soulmate tegenkomen dan wanneer je ongelukkig op je bank ligt weg te kwijnen met je eigen sores.