Hebben mannen ook gewoon last van onzekerheden?

Iedereen is weleens onzeker en mannen zijn daar absoluut geen uitzondering op. Maar het is, zeker wanneer mannen onder elkaar zijn, vaak niet iets waar veel over wordt gepraat. Daarom zijn velen van ons onzeker in stilte, wat het misschien eigenlijk alleen maar erger maakt. Het zou veel makkelijker zijn als we gewoon praten over onze onzekerheden en niet altijd zo hard ons best doen om ons sterk voor te doen. De punten uit onderstaande lijst zijn voor velen waarschijnlijk herkenbaar, dus het is helemaal niet gek als je soms last hebt van deze onzekerheden.

Een vermoeid uiterlijk

Voornamelijk vermoeide, hangende ogen en wallen zijn reden voor onzekerheid. Dit kan het uiterlijk een vermoeide uitstraling geven, vooral als je boven de 40 komt. Het komt dan ook steeds vaker voor dat mannen hiervoor een bezoekje brengen aan de plastisch chirurg. Er is weinig schaamte voor deze behandeling.

Essential skincare XY made

Essential Skincare

XY MADE €54,99 Shop nu
cleanser_voor_mannen_gezicht_xy_made

Red Clay Cleanser

XY MADE €25 Shop nu

Over onze fitheid

Het eerste waar je dan aan denkt is dat we bang zijn om te dik te zijn of te worden, of geen zichtbare sixpack hebben. En dat is ook een van onze angsten, zeker wanneer we wat ouder worden en het steeds meer moeite kost om in shape te blijven. Met name een bierbuikje en manboobs worden gevreesd. In die onzekerheid ben je zeker niet de enige. Het kan ook zijn dat mannen onzeker zijn omdat ze te weinig wegen. Te dun wordt vaak ook niet als aantrekkelijk ervaren en mannen die heel dun zijn en weinig spieren hebben kunnen hier onzeker van worden.

Over onze carrière

Mannen zijn ook met enige regelmaat onzeker over hun carrière. Het gaat er dan om waar ze zijn, waar ze al hadden kunnen zijn en dit vooral in combinatie met hun leeftijd. Als mannen zien dat vrienden verder zijn zorgt dit ervoor dat ze onzeker worden over hun eigen prestaties op het werk. Het gaat dan niet perse om geld, meer om potentie en verantwoordelijkheden. Het beste is om gewoon te focussen op je eigen carrière, en daarin proberen beter te worden.

onzekerheden van mannen

Kaal worden

De meeste mannen worden op een bepaald moment in hun leven kaal en de één gaat hier beter mee om dan de ander. Hoewel onderzoeken laten zien dat kale mannen niet minder kans hebben bij vrouwen dan anderen, zal elke man als het kon kiezen voor een volle haardos. Kaalheid wordt nog altijd vaak gezien als onaantrekkelijk en een teken van veroudering. Bijna elke man is dan ook weleens bang geweest zijn haar te verliezen.

Of we wel de goede keuzes maken

Elke dag maak je keuzes, van kleine keuzes tot keuzes die de rest van je leven kunnen bepalen. Wanneer een man die keuze moet maken zal hij niet heel snel toegeven dit moeilijk te vinden. En achteraf toegeven dat het de verkeerde keuze was komt misschien nog wel minder voor. Maar niemand weet altijd alles, en niemand maakt altijd de goede keuze. Ook mannen worstelen hiermee en het beste is dan wellicht om advies te vragen aan je naasten. Twijfel hier niet over, dat is eerder een teken van sterkte dan van zwakte.

Het eventuele gebrek aan lengte

Hiervan hebben uiteraard niet alle mannen last, alleen mannen die wat minder groot zijn. Kleine mannen zijn soms bang om onaantrekkelijk te zijn voor vrouwen en niet serieus te worden genomen door hun vrienden of collega’s. Het komt dan ook regelmatig voor dat zij zich omringen met andere mannen die wat kleiner zijn, om zo minder op te vallen. Toch blijkt uit statistieken van het CBS dat meer dan 30% van de mannen kleiner is dan 178 centimeter. Als je aan de kleine kant bent, ben je dus zeker niet de enige.

kleine mannen onzeker

Het hebben en laten zien van onze emoties

Zeker vroeger werden mannen vaak geacht om stoer en sterk te zijn, en het tonen van emoties en kwetsbaarheid hoort daar niet bij. Nog altijd worstelen mannen met het tonen van hun emoties, ook omdat andere mannen vaak niet weten hoe ze hier op moeten reageren. Maar we hebben allemaal emoties en het is absoluut niet erg om dit te laten zien, dat is ronduit ouderwets.

Over onze jongeheer

Onze jongeheer kan ook nog weleens reden voor onzekerheid zijn, op meerdere gebieden. Allereerst is de grootte aanleiding voor zorgen. ‘Sizer matters’ is een welbekende uitspraak en dus kan het zijn dat jij het idee bent dat jij op dit gebied wat te wensen overlaat. Ook de lengte en dikte van je penis kan onzekerheden veroorzaken. Om je zorgen weg te nemen kan je checken wat de ideale lengte en dikte van de penis volgens vrouwen is. Tegelijkertijd blijft (gelukkig) gelden dat dit voor elke vrouw verschillend is.

Hoe we presteren tussen de lakens

In bed wil jij natuurlijk presteren en zorgen dat het je geliefde aan niets ontbreekt. Tegelijkertijd kan je soms het idee hebben dat je haar tekort doet. Van te snel klaarkomen tot geen erectie meer krijgen: elke man maakt twijfelt weleens aan zijn eigen prestaties in bed. Gelukkig zijn er genoeg manieren om aan die onzekerheden te werken. Zo zijn er 10 simpele tips om beter in bed te worden. Het belangrijkste is communicatie met je bed partner: samen komen jullie er vast en zeker uit.

onzeker mannen

Of we een goede echtgenoot of vader zijn

De liefde voor je vriendin of vrouw en de liefde voor je kind zijn onvoorwaardelijk. Je twijfelt dan ook niet aan je liefde voor je dierbaren, maar misschien wel of die liefde wel goed overkomt. Doe je genoeg je best, of vinden ze eigenlijk dat je de kantjes er van af loopt? Deze onzekerheid komt voort uit het feit dat je het beste met ze voorhebt en hoopt dat ze zo gelukkig mogelijk zijn.

Over het feit dat we onzeker zijn

Onzekerheden zijn menselijk. Iedereen heeft ze, groot of klein, man of vrouw. Het is dus ook helemaal niet iets om je voor te schamen als jij een keer onzeker bent over je lichaam, relatie, carrière of emoties. Net zoals jij het niet afkeurt als een goede vriend of je partner ergens over onzeker is, zullen zij dit ook niet bij jou doen. Zoek uit waar jouw onzekerheden liggen en probeer hier aan te werken. Alleen, of met de hulp van anderen. Zo word je na verloop van tijd een nog zelfverzekerdere versie van jezelf.