Seks goed voor het geheugen

Er zijn al meerdere seksgerelateerde onderzoeken gepubliceerd waar wij van MAN MAN wel blij van worden. Zo weten wij dankzij onderzoek wat de 10 meest voorkomende vrouwelijke seksfantasieën zijn, maar ook dat te veel sporten slecht is voor je seksleven. Maar goed, terug naar hoe seks ons geheugen kan verbeteren. Volgens onderzoekers heeft het ermee te maken dat seks de groei van onze hersencellen stimuleert in het gebied in onze hersenen die het geheugen reguleert. Andere onderzoekers suggereren juist weer dat het komt door de seksuele afterglow waardoor er extra dopamine en oxytocine vrijkomt. Welke reden dan ook juist is, beide geven ze extra reden voor seks.

seks

Foto via: Simi Nova

Ons geheugen wordt elke twee jaar slechter

Over het algemeen wordt ons geheugen elke twee jaar slechter. Echter tonen onderzoeksresultaten dat seksuele activiteiten geheugenverlies tegengaan. Het onderzoek is uitgevoerd onder 6.000 volwassenen van boven de 50 jaar. Van deze personen zijn gegevens zoals gezondheid, dieet en socio-economische status geanalyseerd. Daarnaast kregen ze een geheugentest en moesten ze aangeven hoeveel seks ze hadden. Na twee jaar moesten zij terugkomen voor een tweede geheugentest. Uit dit onderzoek kon geconcludeerd worden dat de respondenten die met regelmaat intiem contact hadden een beter geheugen hadden. Meer reden dus voor meer intiem contact.

Wetenschap: Netflix & Chill verpest je seksleven, dus het is aan te raden om Netflix & Chill te vermijden als je een beter geheugen wilt.