Het onderzoek

De Universiteit van North Carolina heeft onderzoek gedaan naar de relatie tussen lichaamsbeweging en libido en het resultaat is op zijn minst verrassend te noemen. De resultaten zijn gepubliceerd in Medicine & Science In Sports and Exercise journal. De uitkomst van het onderzoek is niet wat we hadden verwacht. Zo hebben de reslutaten bewezen dat te veel lichaamsbeweging onder hogere druk een slechte invloed heeft op je seks-drive en dus op je seksleven. Nu is het wel zo dat mensen die op gemiddelde kracht en in gemiddelde hoeveelheid bewegen een hoger libido hebben dan degene die niet bewegen.

De evolutie

Volgens Dr. Hackney, die het onderzoek heeft gecoördineerd, heeft het te maken met de menselijke evolutie. Seks is een ontlading van energie. Beweeg je dus te veel, dan heb je die ontlading al gehad en gaat je libido omlaag. Daarnaast heb je na het sporten een bepaalde hoeveelheid calorieën verbrand. De natuur bepaalt dat wanneer de mens minder calorieën in het lichaam heeft, de kans op uithongering groter is en voortplanten dan niet verstandig is. Hoe minder calorieën, hoe kleinder je seks-drive dus.

seksleven

Foto via 

Hets is dus beter om niet te veel te sporten als je seksleven je lief is. Wil je graag een nog beter seksleven? Lees dan hier 8 tips waarmee je je seksleven kunt verbeteren. Ontbreekt het je niet aan libido maar is je seksleven toch een beetje een sleur geworden? Dit moet je doen wanneer jouw seksleven te standaard wordt.