Heeft mijn vriendin me onder de duim?

Niks mis met een licht dominante vrouw. Sterker nog, soms is dat zelfs bijzonder aangenaam. Het wordt een ander verhaal als je in een relatie volledig wordt ondergesneeuwd en jij onder de duim zit. Nu is er niks verkeerd als ze probeert om je horizon te verbreden, maar het kan ook de verkeerde kant uitslaan.

Of dat het geval is bepaal je uiteraard zelf, maar hou onderstaande situaties goed in de gaten.

1. Jullie zijn altijd samen

Je bent altijd samen. Of het nu een feestje van vrienden is, het boodschappen doen of gewoon shoppen; ze verliest je geen moment uit het oog. Die gehechtheid kan leuk zijn in het begin, maar gezond is het allerminst. In een goede relatie heb je immers ook gewoon je eigen ding. Heb je niet de vrijheid om af en toe zelf te bepalen wat je wil doen, dan is de kans groot dat ze je echt onder de duim heeft.

Zit ik onder de duim

2. Ze checkt jou constant

Mocht het onverhoopt gebeuren dat je even niet samen bent en jullie met elkaar constant aan het chatten zijn, bijvoorbeeld via WhatsApp, dan is ook dat een sterk signaal. Wil ze om de haverklap weten wat je aan het doen bent, dan kan dat snel tot irritatie leiden en is het een duidelijk signaal dat zij de broek aan heeft. Alhoewel je die aandacht mogelijk als positief ervaart, is het dat niet altijd. Je vrienden zullen zich gaan afvragen of zoiets echt wenselijk is dat je meer aandacht hebt voor haar dan voor iets anders.

3. Het gaat enkel over haar

Mooi dat je relatie zo lekker loopt, maar moet dat nu altijd het gespreksonderwerp zijn als je bij je vrienden bent? Als je met je vrienden bent is je relatie juist hetgeen waar je het niet altijd over moet willen hebben. Is dat wel het geval, dan is er duidelijk iets aan de hand. Dat je na een paar weken nog steeds met je hoofd in de wolken loopt is prima, maar het betekent in de meeste gevallen wel dat je onder de plak zit.

Zit ik onder de duim

4. Je hebt haar toestemming nodig

Tenzij je al jarenlang gelukkig getrouwd bent hoef echt niet voor alles goedkeuring te vragen aan je vriendin. Je bent immers geen dertienjarige die nog thuis bij zijn moeder woont. Voel je dus vrij om te gaan en te staan waar je wilt. Dat ze graag wil weten wat je plannen zijn is prima en ook het overleggen is goed, maar toestemming vragen om met je vrienden op stap te gaan is echt nergens voor nodig.

5. Zij bepaalt bijna alles

In een relatie doe je uiteraard veel dingen, maar als haar wil wet is, moet je echt gaan opletten. Bepaalt ze veel meer dan jij? Bijvoorbeeld waar jullie uit gaan eten, welke film jullie bekijken en wanneer je vrienden mogen komen, dan wordt het tijd om je relatie onder de loep te nemen. Samen dingen ondernemen is prima, maar het moet geen proces worden van continu accepteren wat ze zegt. Is dat wel het geval, dan is het duidelijk dat zij je goed onder de duim heeft.

Denk je wel dat jij de vrouw van je dromen bent tegengekomen? Check dan of je partner geschikt is voor een lange relatie.