Hoe kan het nou dat jij nog single bent?

Volgens onze vriendinnen van FEM FEM is dit één van de meest voorkomende uitspraken. Dit heb je misschien wel eens gezegd tegen een dame die je heel erg leuk vond. Het is toch ook een compliment om aan te geven dat je absoluut niet begrijpt waarom ze nog single is? Toch wordt deze uitspraak niet altijd even goed gewaardeerd en is het één van de complimenten die je beter niet meer kunt geven. Het kan voor de vrouwen namelijk overkomen alsof je denkt dat er toch iets mis is met haar.

Je ziet er anders uit vandaag

“He, je ziet er echt anders uit vandaag,” zeg je nadat je al de hele dag naar haar gestaard hebt. Toch kun je deze uitspraak maar beter niet meer doen. ‘Anders’ is namelijk een heel groot woord met heel veel betekenissen. Wat bedoel je dan met ‘anders’? In jouw hoofd is het misschien een groot compliment omdat je vindt dat ze er vandaag extra goed uit ziet. Toch is de kans groot dat zij het interpreteert alsof er iets niet helemaal goed is. Benoem de volgende keer wat er volgens jou anders uit ziet.

Je doet me altijd denken aan iemand

Het kan voorkomen dat de leuke meid op het werk je altijd aan iemand anders doet denken. Dit geeft jou misschien een heel fijn gevoel. Toch is dit ook één van de complimenten die je beter niet meer kunt geven. Voor haar is ‘iemand’ een hele vage term. Wie is dat dan? Je ex? Of misschien je moeder? Dat zijn nou niet bepaald de mensen aan wie ze gerelateerd wil worden als ze op zoek is naar meer. Daarnaast geeft ‘je doet me denken aan iemand’ natuurlijk het idee dat jij nog met iemand anders bezig bent in je hoofd.

Deze 6 complimenten kun je maar beter niet meer geven

Het maakt toch niet uit? Beide zijn leuk

Vrouwen zijn niet de beste in het maken van keuzes. Dit kan gelden voor het restaurant waar jullie gaan eten, maar is vaak ook van toepassing met het kiezen van kleding. Voor jou maakt het allemaal niet uit; ze is altijd, in elke outfit hartstikke prachtig. Toch willen vrouwen dan dat jij ze helpt kiezen door aan te geven welke van de twee jij mooier vindt. Soms hebben we dan de neiging om te zeggen: “het maakt toch niet uit? Beide zijn leuk!” Alleen werkt deze uitspraak vaak juist averechts. Het klinkt voor haar namelijk alsof het je niks kan schelen dat zij helemaal haar best doet om er leuk uit te zien voor de avond.

Wat leuk, daar ben je weer

Misschien heb je dit wel eens gezegd vóór jullie officieel begonnen te daten: “Hé, wat leuk daar ben je weer.” Je bedoelt dit natuurlijk als een positieve uitspraak; je vindt het helemaal fantastisch dat je haar weer ziet of spreekt. Toch heeft het woord ‘weer’ in deze zin een onduidelijke betekenis. Hoe bedoel je ‘alweer’? Het kan haar het gevoel geven alsof ze wat te opdringerig is.

Nu je weet welke complimenten je beter niet meer kunt geven, ben je waarschijnlijk op zoek naar de goede complimenten. Kijk dan nog even naar de complimenten waar een vrouw gelukkig van wordt.