Ongepast geflirt van je schoonmoeder

De man, die al tien jaar gelukkig getrouwd is, besloot meer tijd door te brengen met zijn schoonmoeder. Het huwelijk van zijn schoonmoeder eindige vanwege ontrouw, maar al snel werd duidelijk dat deze toenadering meer kwaad dan goed deed.

Het begon met onschuldige complimenten over zijn kledingstijl, maar al snel werden deze complimenten vergezeld door ‘toevallige’ aanrakingen en flirterige opmerkingen. Op een gegeven moment vertelde ze hem zelfs dat zijn vrouw  – dus haar dochter – hem niet verdiende. Pijnlijk.

Het dieptepunt is bereikt

De situatie bereikte een dieptepunt toen hij haar moest helpen met haar internetverbinding en ze zijn hoofd begon te strelen. Hoewel hij haar vroeg om te stoppen, deed ze het af als een ‘ongelukje’. Alsof je per ongeluk iemand hoofd kan strelen…

De man zit nu vast in een situatie waarin hij niet weet hoe hij ermee om moet gaan. Hij wil zijn schoonmoeder niet kwetsen en hun band verpesten, maar vindt het wel ongepast wat er gebeurt.

Een eerlijk en open gesprek

Een adviescolumnist van The Sun’s Dear Deidre bood een oplossing: “Maak duidelijk dat haar gedrag onaanvaardbaar is en het je grenzen overtreedt. Hoewel het misschien een moeilijk gesprek zal zijn, is het noodzakelijk om je eigen comfort en welzijn te beschermen.” Volgens de columnist kan je dit het beste op een respectvolle en eerlijke manier oplossen. En als dat niet werkt, dan maar professionele hulp inschakelen.

Een zware taak, maar wel vastberaden

Hij staat nu dus voor de uitdaging om zijn schoonmoeder te confronteren en zijn grenzen te stellen, terwijl hij tegelijkertijd probeert om de familievrede te bewaren. Het is een zware taak, maar wel een taak die hij met vastberadenheid aan zal gaan. Want uiteindelijk verdienen hij en zijn vrouw respect en comfort in hun eigen relatie.

Je hebt dan een lovende schoonmoeder, maar je kan ook het tegenovergestelde meemaken. “Mijn schoonouders mogen me niet. Wat moet ik doen?”