Een vervelend verleden

Vicky Owens is 23 jaar, en heeft binnen een paar jaar een succesvol bedrijf weten neer te zetten. De zaken gingen dusdanig goed dat de jongedame wel wat extra personeel kon gebruiken. Ineens reageerden er drie dames uit haar pestverleden op de vacature, en die wilden ineens dolgraag voor haar werken. De pestkoppen hadden eerder in haar middelbareschooltijd ketchup over haar heen gegooid, maar daar was Vicky uiteraard niet van gediend. Bovendien had één van de dames ook nog eens openlijk voedsel naar haar toegeworpen in de kantine.

Ze vertelt: “Het bedrijf begon steeds groter te worden, dus zette ik een vacature uit. Drie van de dames die op de middelbare school absoluut vreselijk tegen me waren, solliciteerden naar de baan. Twee van de dames waren meisjes die me gewoon geen leuke tijd gunden op school, en het andere meisje was iemand die yoghurt over mijn hoofd gooide in de kantine.”

Uit het niets met eten gooien

“Een andere keer was ik uit met een paar van mijn vrienden bij een eetgelegenheid, en een meisje liep langs en gooide ketchup over mijn gezicht. Ik weet niet waarom mensen me dit aandeden. Ik denk dat ik gewoon een gemakkelijk slachtoffer was, omdat ik stil was en niet veel zei. Beide incidenten werden gepleegd door dames die vervolgens bij mij solliciteerden. Ik denk dat ik op een heel trieste manier aan het pesten gewend raakte.”

Paniekaanvallen en wraak

Al met al hebben de pesterijen geleidt tot allerlei paniekaanvallen bij de jongedame. Toen ze haar verhaal deelde op platform ‘TikTok’ had iedereen het over wraak nemen. Toch besluit Vicky dit niet te doen. “Ik schrok wel toen de dames die op school vreselijk tegen me waren, nu voor mij wilde werken. Ik wist even niet of ik op de sollicitaties moest reageren of ze moest afwijzen. Sommige mensen op TikTok waren zo gemeen. Zij stelden voor dat ik ze uitnodigde voor een sollicitatiegesprek en ze keihard zou afwijzen. Dat lijkt me vreselijk, dat zit gewoon niet in mijn karakter.”