De carrière van Fred Again

Zijn verhaal begint op jonge leeftijd. Op 16-jarige leeftijd begon Fred Gibson, nu dus bekend onder de artiestennaam Fred Again, bij een a-capellagroep in de studio van Brian Eno, die toen de tijd zijn buurman was. Een behoorlijk indrukwekkende start. En het hield daar niet op. In 2014 werkte hij als co-producer en songwriter met Eno en Karl Hyde aan hun twee projectalbums Someday World en High Life.

Datzelfde jaar nam hij deel aan de Red Bull Music Academy, gehouden in Tokio, Japan. Hij bleef niet onopgemerkt in de industrie. In 2018 bracht hij zijn talenten als producer en songwriter naar voren en werkte hij mee aan verschillende nummer 1-hits. Zo schreef hij Shotgun voor George Ezra, en produceerde hij 12 van de 15 nummers van het album No.6 Collaborations Project van landgenoot Ed Sheeran.

Het is dan ook geen verrassing dat Fred Again werd bekroond tot Producer of the Year bij de Brit Award 2020. Hij was de jongste producer die deze titel ooit heeft gewonnen. Een knappe prestatie voor een jonge, maar zeer getalenteerde muzikant.

Hoeveel verdient hij met zijn optreden op Lowlands?

Fred Again zal ook op Lowlands zijn livesets draaien. Wat Lowlands hiervoor moet neerleggen? Dat is niet niks. We praten hier over bedragen tussen de $ 300.000 en $ 499.000. Een flinke smak geld voor een optreden, dat waarschijnlijk ongeveer een uur zal duren.

Benieuwd naar de rest van de artiesten die op Lowlands spelen? Lowlands maakt eerste 49 namen bekend: Fred Again, Goldband, Peggy Gou en meer.