Waar gaat Jaws over?

De klassieker Jaws van regisseur Steven Spielberg neemt je mee naar het zomerse Amity Island, waar de rustige kustgemeenschap wordt opgeschrikt door een reeks angstaanjagende haaienaanvallen. Wanneer de lokale sheriff, een stoere visser en een gedreven mariene bioloog samenkomen om de killer haai te confronteren, ontvouwt zich een zenuwslopende strijd tussen mens en natuur. Maar pas op: deze film zal je zeker doen twijfelen om nog een duik te nemen in de oceaan!

Bekijk hier de trailer van Jaws:

 

Wie spelen er in de film?

In deze blockbuster uit 1975 schitteren enkele van de grootste namen uit Hollywood. Roy Scheider steelt de show als de vastberaden sheriff Martin Brody, terwijl Richard Dreyfuss schittert als de intelligente haaienexpert Matt Hooper. En laten we Robert Shaw niet vergeten, die de rol van de ruige visser Quint op zich neemt. Samen vormen ze een onvergetelijk trio dat vastberaden is om de dodelijke dreiging voor de kust aan te pakken.

De film is goed ontvangen

Jaws heeft niet alleen het publiek in de bioscoopzalen doen huiveren, maar ook critici over de hele wereld. Met zijn meesterlijke regie, spannende plot en baanbrekende special effects, heeft deze film de tand des tijds doorstaan en blijft het een onbetwiste klassieker in het genre van de zomerblockbusters. Het is dan ook geen verrassing dat het de weg heeft gevonden naar de streamingdiensten van Netflix, waar een nieuwe generatie kijkers kan genieten van de spanning en sensatie die deze film te bieden heeft. Op IMDb (8.1/10 sterren) en Rotten Tomatoes (Tomatometer 97% en Audience Score 90%) heeft de film in ieder geval torenhoge ratings weten te ontvangen.

Dus markeer je kalender, stel jezelf gerust met een emmer popcorn en bereid je voor op een filmavond die je niet snel zult vergeten. Jaws komt op 16 mei naar Netflix, en het belooft een duik te worden die je hartslag doet stijgen!