De fitness-oefeningen van Adam Levine

Je zal Adam Levine niet direct willen classificeren als superheld, maar als het om zijn fitheid gaat scheelt het niet veel. Hij zit er altijd top uit en op zijn conditie is dan ook niets aan te merken. Hoe hij dat voor elkaar krijgt? Gewoon een kwestie van de oefeningen dagelijks doen die hij op Instagram toont en dat strakke regime dus ook gewoon volhouden.

Split squat bottoms up press

Dit is een prima oefening voor je schouders en je core. Ben je gek op oefeningen die je dwingen om je grenzen te verleggen, dan is deze voor jou. Pak een dumbbell of halter vast, maak een lunge en vervolgens de shoulder press. Zo activeer je beide spiergroepen in één.

Split stance MB rotational slams

Deze oefening is bij uitstek geschikt voor het opbouwen van krachtige spieren en is ideaal als je stevige schouders wilt krijgen. Maak het jezelf niet makkelijk en kies voor het trainen van de linkerzijde als je rechts bent en andersom uiteraard. Je schuine buikspieren worden hier flink geactiveerd.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Austin Pohlen (@pohlenfitness)

Rope trainer

Eigenlijk zegt de naam al genoeg. Gewoon lekker aan de slag gaan met de touwen, maar maak het jezelf niet te makkelijk! Het zorgt voor een beter uithoudingsvermogen en is een goed alternatief voor de vaak saaie cardiotraining. Daarnaast train je naar cardio ook al vrij snel ook je armspieren.

Cable lifts

Het lijkt simpel, maar Adam Levine is er gek op: gewoon met een weerstandskabel aan de slag gaan en je schouders en core trainen. Zo staat er continu spanning op je spieren en kan je trainen met meer weerstand.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Adam Levine (@adamlevine)

Deadbugs

Eigenlijk zou dit een vast onderdeel van elke training moeten zijn. Doordat je stil op de grond ligt met gebogen knieën en je het gewicht in je handen boven je gezicht houdt, is het extra zwaar. Je kunt het nog moeilijker maken door te kiezen voor een zwaarder gewicht. Goede oefening voor je buikspieren om die sixpack te trainen