No Country for Old Men is een film tip op Netflix

In 2007 kwam No Country for Old Men uit, maar bijna 15 jaar later is dit nog steeds een absolute klassieker. Dat komt onder andere door het acteerwerk en de goede skills van regisseurs Joel en Ethan Coen.

In de film volgen we de oorlogsveteraan Llewelyn Moss (gespeeld door Josh Brolin). Hij vindt een aantal dode mannen mét een grote som geld in hun midden. Hij besluit om het geld voor zichzelf te houden. Zijn keuze is natuurlijk vragen om problemen en die komen er al gauw in de vorm van Anton Chigurh. Chigurh is een moordenaar die ook op het geld uit is. Hun kat-en-muisspel wordt op de voet gevolgd door een oude sheriff: Ed Tom Bell. De drie verschillende levens van de mannen vormen de rode draad in de film, die focust op geweld, spanning, geweten en geloof.

Extreem goede cast van ervaren acteurs

Josh Broslin ken je misschien wel van zijn rol als Thanos in de The Avengers-films. Verder was hij onder andere te zien in Sicario en True Grit. Moordenaar Anton Chigurh wordt gespeeld door Javier Bardem. Hij speelde eerder de bad guy in Skyfall. Tommy Lee Jones neemt de rol van de sheriff op zijn rekening. Lee Jones is sinds 1970 al actief als acteur, mat talloze actiefilms op zijn rekening.

film tip op netflix goede film

De cast van No Country for Old Men bestaat dus uit doorgewinterde mannen die de film feilloos naar een hoog niveau tillen. Ze worden aangestuurd door Joel en Ethan Coen, die ook vette films zoals Fargo op hun naam hebben staan.

Hoge IMDb-score en veel Oscars voor No Country for Old Men 

No Country for Old Men werd genomineerd voor 8 Oscars. De prijzen voor Beste Film, Beste Regisseur, Beste Mannelijke Bijrol en Beste Bewerkte Scenario wist de film uiteindelijk ook binnen te slepen. Op IMDb krijgt de film een mega sterke 8.1 als score. Nog nooit gezien? Snel doen dus. Dat kan via Netflix. Check ook andere toppers zoals Concrete Cowboy en The Town