Idris Elba speelt moderne cowboy in Concrete Cowboy 

Idris Alba is een veelzijdige en ruige acteur die menige film of serie naar een hoger niveau tilt. Denk bijvoorbeeld aan zijn rollen in Beast of No Nation en Luther. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de acteur lange tijd werd genoemd als één van de grootste kanshebbers om de nieuwe James Bond-rol op zich te gaan nemen.

Binnenkort is de acteur te zien in Concrete Cowboy. Hij speelt onder andere met Caleb McLaughlin. Netflix-fans zullen deze jonge acteur vooral herkennen van zijn rol in Stranger Things. De twee acteurs spelen vader en zoon.

Concrete Cowboy

Vader en zoon groeien dichter naar elkaar toe als cowboys in deze western

Hoofdpersoon Caleb verhuist naar Philadelphia, waar zijn vader woont. De twee hebben echter een moeizame relatie en Calebs vader Harp is dan ook vooral bezig met zijn ”Black Horsemanship”-community. Hierbij draait het niet alleen om het paardrijden an sich, maar om het je volledig verdiepen in het trainen, rijden en verzorgen van paarden.

Te paard is Harp een stoere verschijning, maar zijn zoon moet er aanvankelijk niets van weten. Geleidelijk aan groeien vader en zoon naar elkaar toe. Tegelijkertijd raakt Harp verwikkeld in een strijd met een rijke boer die meer macht wil krijgen in de buurt.

Concrete Cowboy

Meer goede films met Idris Elba

Een western dus, maar met een zwaar moderne twist. Concrete Cowboys speelt zich niet in het verleden af, maar toont juist de rol die paarden en cowboys in het moderne Philadelphia innemen. Oorspronkelijk stond er een release in september op de planning. Die release is uitgesteld tot nader orde. De film was voorheen al wel op een filmfestival te zien, maar zal nu dus naar Netflix vertrekken. Daarmee voegt Netflix weer een nieuwe, grote naam toe aan zijn assortiment.

Ben jij nu toe aan een film met Idris Elba? Check dan onze lijst met 10 Idris Elba films die je gezien moet hebben. De gehele cast en crew van Concrete Cowboy kun je nu al op IMDb vinden. Hieronder is alvast een scène te zien.