Equinox

Oké, officieel komt Equinox nog nét in 2020 uit, namelijk op 31 december. We verwachten echter niet dat jij oud & nieuw doorbrengt op Netflix. Het is dus één van de series die in januari nieuw op Netflix staan en perfect zijn om te bingen.

De hoofdpersoon in deze spannende mysterie-serie is als jong meisje ooggetuige van een verdwijning. Een schoolbus vol leerlingen, inclusief haar zus, verdwijnt. Jaren later is het mysterie nog steeds niet opgelost en gaat ze, naar aanleiding van een hint, zelf op onderzoek uit.

 

Lupin

Deze serie heeft het allemaal: actie, komedie en wat fantasy-elementen. Hoofdpersoon Assane Diop vindt in de Franse serie een boek over Arsène Lupin. Arsène Lupin was een personage uit Franse verhalen van het begin van de 20e eeuw: een gentleman én een dief.

Assane krijgt door het boek opeens grote rijkdom. Hij besluit dit plotselinge kapitaal in zijn voordeel te laten werken en wraak te nemen op een rijke familie die jaren geleden zijn vader onterecht voor een misdaad liet opdraaien. Lupin is vanaf 8 januari op Netflix te zien.

 

Night Stalker: The Hunt for A Serial Killer

Als het aankomt op Netflix series die in januari te zien zijn, wordt het true crime-docu genre niet overgeslagen. Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer speelt zich af in 1985 in Los Angeles. Los Angeles was levendig en een echte plek voor showbizz.

Onder het oppervlakte van al deze glamour was er echter een mysterieuze, freaky seriestalker actief. Deze persoon breekt in bij huizen en stalkt mensen op straat. Er lijkt geen einde te komen aan zijn misdaden. Slachtoffers en betrokken politieagenten doen hun verhaal in de docu-serie. Die is vanaf 13 januari te zien.

 

Snowpiercer seizoen 2

Het eerste seizoen van Snowpiercer eindigde met een flinke cliffhanger. Van alle series die in januari op Netflix verschijnen moeten we op deze nog het langste wachten.

Pas op 26 januari verschijnt de eerste aflevering van het nieuwe seizoen. Daarin speelt onder andere Sean Bean een rol. We zien hoe de mensen van de Snowpiercer worden geconfronteerd met een andere trein. Wie is daar aan boord en wie neemt de macht over? Wilford, Melanie of Layton?