De nieuwe Scandinavische serie op Netflix

Er zijn van die trailers die je vanaf het eerste moment in hun greep houden. Wat is hier nou precies gaande? En waar gaat de uiteindelijke serie over? Die vragen krijg je in elk geval bij het kijken van de teaser trailer van Equinox. 

Deze donkere, Scandinavische serie belooft ongelofelijk spannend en mysterieus te worden. In de teaser volgen we hoofdpersoon Astrid, die bij de radio werkt. Een mysterieuze beller naar de radioshow vertelt haar over een alternatieve realiteit. Astrid lijkt hem eerst niet te geloven, maar dan stelt hij zich voor als Jakob Skipper. Hij vertelt Astrid dat hij weet wat er met Ida, haar zus, is gebeurd.

De verdere verhaallijn

Veel wijzer worden we niet uit het gesprek, want de verbinding wordt verbroken. Vervolgens toont de teaser trailer ons een paar fragmenten waar we niet veel wijzer uit worden, al ligt de nadruk op een bus. Dat lijkt aan te sluiten bij het tipje van de sluier dat Netflix zelf al onthuld. Equinox zal gaan over een mysterieuze verdwijning: Astrid is namelijk ooggetuige van een bus vol leerlingen die van het ene op het andere moment verdwijnt. Jaren later komt ze één van de slachtoffers tegen en besluit ze op onderzoek uit te gaan. De kans is dus groot dat Astrids’ zus Ida één van de vermiste leerlingen is.

Equinox

Alternatieve realiteit en spanning in Equinox

Om er achter te komen wat er met de vermiste leerlingen is gebeurd, zullen we moeten wachten tot het einde van dit jaar. De serie staat namelijk vanaf 30 december op Netflix. De titel van de serie komt ook niet zomaar uit de lucht vallen. Equinox verwijst namelijk naar een tijdstip in het jaar waarbij de zon regelrecht op de evenaar staat. Grote kans dat dit natuurverschijnsel dus een rol gaat spelen in de serie.

Equinox is een Scandinavische serie en is daarmee in goed gezelschap. Zo schreven we eerder al over 10 spannende Scandinavische series op Netflix, met The Bridge als absolute nummer één.