Nieuwe HBO series in 2020

Deze vier toffe series/films komen dus in 2020 op HBO, welke is jouw favoriet?

Avenue 5

Denk Titanic, maar dan in de ruimte. Niet gebaseerd op een waargebeurd verhaal; en ook nog eens grappig. Dat is de vibe van de nieuwe serie Avenue 5. De personages worden gespeeld door Hugh Laurie (bekend van House), Josh Gad (uit Frozen) en Zach Woods (Silicon Valley).

De makers van deze serie maakten eerder al Veep, een serie met een IMDb-rating van 8,3. We zijn dus zeer benieuwd wat Avenue 5 ons gaat brengen. De eerste afleveringen staan momenteel al online.

Lovecraft Country

Achter Lovecraft Country zitten twee namen die je misschien eerder hebt gehoord: Jordan Peele en J.J. Abrams. De serie is niet bedoeld voor mensen die zich snel aangevallen voelen. Hij bevat H.P. Lovecraft-achtige horror, Jim Crow-tijdperk racisme en allerlei monsters daartussenin. ‘We weten wat Peele met die eerste twee dingen kan doen – Get Out is daar een perfect voorbeeld van – en het klinkt alsof er een paar Witcher-achtige monsters in de mix worden gegooid.

hbo series

The Outsider

The Outsider is gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King uit 2018. De HBO-serie is gemaakt in de stijl van True Detective of Sharp Objects. Anders is echter de bovennatuurlijke wending die wel vaker voorkomt in de verhalen van Stephen King. Naast topacteurs Ben Mendelsohn (bekend van Rogue One) en Cynthia Ervio (van Weduwen, Bad Times bij El Royale) is deze serie ook met Jason Bateman als regisseur en producent veelbelovend. Stephen King noemt The Outsider een van de beste aanpassingen van zijn werk, en ook wij kunnen niet wachten om het te zien.

The plot to destroy America

Net als in de gelijknamige roman van Philip Roth uit 2004, focust deze miniserie van David Simon (The Wire, The Deuce) zich op een alternatieve Amerikaanse geschiedenis waarin Charles Lindbergh in 1940 tot president wordt gekozen en het land langzaam dichter en dichter naar het fascisme marcheert. Deze sterrencast wordt geleid door onder andere Winona Ryder, John Turturro en Zoe Kazan.

 

Ook benieuwd of Netflix wat te bieden heeft? Deze 5 Netflix producties mag je niet missen.