Vijf opvallende Netflix producties

Netflix heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een meer dan volwaardig alternatief voor de bestaande film- en tv-kanalen. Afgezien van de controversiële inhoud van sommige producties, heeft Netflix al een behoorlijke hoeveelheid gedenkwaardige producties afgeleverd. Wellicht denk je dan aan een film als The Irishman, maar er is veel meer wat de moeite waard is. De vijf meest interessante Netflix films noemen we graag op. Stuk voor stuk films die je eigenlijk niet mag missen.

Bright (2017)

In een alternatieve interpretatie van het hedendaags Los Angeles, compleet met fantasiewezens zoals Orcs, Elves en Fairies, wordt het toch al zwakke  evenwicht tussen de verschillende soorten bedreigd. De reden: de doorgewinterde politieagent, Daryl Ward, werkt samen met een gedreven, jonge agent en de eerste Orc in die functie, Nick Jacoby. Onder die omstandigheden zullen de zaken erger worden, wanneer een routinematige nachtpatrouille al snel leidt tot een ontmoeting met de vrouwelijke Elf, Tikka. De ontdekking van een legendarisch artefact, zouden kunnen leiden tot de vernietiging van alle rassen. Het blijkt dat alleen een Bright het krachtige relikwie kan hanteren en kan voorkomen dat een ramp zich gaat voltrekken.

Beasts of No Nation (2015)

Agu is een jongeman in een door oorlog verscheurd Afrikaans land. De oorlog bereikt uiteindelijk zijn stad, met als gevolg dat zijn moeder en jongere broers en zussen op de vlucht slaan. Op weg naar de hoofdstad worden zijn vader en oudere broer gedood door regeringstroepen. Agu vlucht de jungle in waar hij een groep rebellen ontmoet, geleid door hun charismatische commandant. Agu sluit zich aan bij de rebellen, niet wetende wat hij zal zien en moet doen.

Roma (2018)

Cleo is een van de twee huishoudsters die Antonio en Sofía helpen bij de verzorging van hun vier kinderen in Mexico City ten tijden van de jaren 70. Er ontstaan al snel complicaties wanneer Antonio plotseling wegloopt met zijn minnares en Cleo ontdekt dat ze zwanger is. Wanneer Sofía besluit om de kinderen mee op vakantie te nemen, nodigt ze Cleo uit om even tot rust te komen en de band met de familie nieuw leven in te blazen.

Happy as Lazzaro (2018)

In Happy as Lazzaro, de winnaar van de Best Screenplay Award in Cannes in 2018, volgen we het leven en de avonturen van Lazzaro. Hij is verre van gemiddeld en heeft moeite om een plek in de maatschappij te vinden, maar wel over de bijzondere eigenschap beschikt om in de tijd te kunnen reizen. Het script is geschreven door Alice Rohrwacher die ook tekende voor The Wonders uit 2014 en Corpo Celeste uit 2011. Het is een van de bekendste films die Italië de afgelopen jaren voortbracht.

Private Life (2018)

Paul Giamatti en Kathryn Hahn zijn een getrouwd stel met een enorm sterke kinderwens. In de loop der jaren hebben ze talloze manier geprobeerd, maar van enig nageslacht is nog steeds geen sprake. Hun leven wordt plotseling overhoop gehaald na een ontmoeting met Sadie, een jonge drop-out. Private Life is een aangename mix van komedie en drama, zoals je dat eigenlijk alleen in New York tegen kunt komen.