Romantische komedies: films voor Valentijnsdag

Romantische komedies zijn doorgaans niet de films met het beste acteerwerk en je zal ze ook niet zo snel de 5 belangrijkste Oscars in de wacht zien slepen. Stiekem draaien deze films daar ook niet om. Mochten jij en je geliefde met Valentijnsdag lekker thuis blijven, dan is er niets zo fijn om een film op te zetten. Bij deze romantische komedies kan zij wegzwijmelen en heb jij ook nog iets te lachen. Twee vliegen in één klap dus.

10. Sierra Burgess is a Loser

De titel van deze film zegt al genoeg: hoofdpersonage Sierra Burgess is niet bepaald populair op haar middelbare school. Samen met de populaire en gemene Veronica sluit ze een deal. Met Veronica’s looks en Sierra’s berichten proberen ze een populaire football-speler voor zich te winnen. Hun bedrog lijkt te werken, maar met welke gevolgen?

IMDb-score: 5.9

9. Isn’t It Romantic

Zijn romantische komedies niets voor jou, dan kan Isn’t It Romantic juist dé film zijn. De film drijft namelijk de spot met het hele genre. De pessimistische Natalie (Rebel Wilson) háát romantische komedies. Wanneer ze een ongeluk krijgt, wordt ze echter wakker in precies zo’n wereld. Alles is perfect en romantisch. Ze probeert kostte wat het kost terug te keren naar haar normale wereld. Liam Hemsworth speelt ook een rol in deze film.

IMDb-score: 5.9

8. The Kissing Booth

Romantische komedies draaien natuurlijk om liefde; en The Kissing Booth is geen uitzondering. Elle en Lee zijn beste vriend en vriendin. Om hun vriendschap in ere te houden hebben zij verschillende regels. Hun vriendschap komt echter op scherp te staan wanneer Elle halsoverkop verliefd wordt op Noah, Lee’s broer. En laat nu net één van hun regels zijn dat ze niet elkaars broers en zussen mogen daten.

IMDb-score: 6.1

7. Someone Great

Misschien is het plot van Someone Great niet helemaal wat je verwacht van romantische komedies, maar het is ook een onderwerp dat verbonden is met liefde. Na negen jaar gaat de relatie tussen Jenny en haar vriend uit, doordat zij naar een andere plek verhuist. Terwijl haar vriendinnen op hun eigen manier met de liefde moeten dealen, probeert Jenny de breuk met haar ex goed te verwerken.

IMDb-score: 6.2

6. Irreplaceable You

Nederlandse acteur Michiel Huisman speelt in deze romantische film. Abby en Sam zijn jeugdvrienden en verloofd. Het leven lacht hun toe, totdat Abby wordt gediagnosticeerd met kanker. Ze gaat op zoek naar een nieuwe liefde voor Sam en ontmoet tegelijkertijd patiënten die haar inspireren.

IMDb-score: 6.4

5. When We First Met

Noah heeft al drie jaar een crush op de liefde van zijn leven. Helaas voor hem heeft ze hem behoorlijk hard in de friendzone geduwd en is ze voor iemand anders gevallen. Een magische photo booth geeft hem echter een nieuwe kans. Hij krijgt namelijk de mogelijkheid om keer op keer de avond van hun eerste date te herleven. Het is nu aan Noah om zijn crush alsnog voor hem te laten vallen.

IMDb-score: 6.4

4. Set It Up

Twee assistenten, die behoorlijk overwerkt beginnen te raken, proberen hun bazen aan elkaar te koppelen. Zij weten immers allebei wat hun bazen wel en niet kunnen waarderen. Enigszins voorspelbaar is de film wel. Grote kans namelijk dat de assistenten elkáár namelijk ook steeds leuker beginnen te vinden. Ach, romantische komedies zijn niet altijd verrassend, maar de trailer belooft wel een flinke dosis humor.

IMDb-score: 6.5

 

3. Always Be My Maybe

De succesvolle Sasha lijkt het allemaal te hebben: veel geld op haar bankrekening, een carrière die vlot verloopt en een toekomstige bruidegom. Wanneer hij het huwelijk afblaast komt ze een oude vlam tegen. Er blijkt nog steeds iets tussen hen te zijn, maar wat precies? Is het liefde? Die vraag ontdekt Sasha samen met haar oude liefde Marcus in deze grappige komedie waar Keanu Reeves ook een rol in speelt.

IMDb-score: 6.8

 

2. To All The Boys I’ve Loved Before

Deze film, met een prima IMDb-score, gaat over Lara Jean. Ze is verlegen en houdt zich vaak afzijdig van de jongens waar ze verliefd op is. In plaats van op ze af te stappen, schrijft ze liefdesbrieven die ze nooit verstuurt. Wanneer alle brieven per ongeluk tóch worden verzonden, zijn al snel alle poppen aan het dansen.

IMDb-score: 7.2

1. Love, Rosie

In deze film spelen Lily Collins (dochter van Phil Collins) en Sam Claflin (Finnick in The Hunger Games) beste vrienden. Op hun beurt komen ze er verspreid over een periode van 10 jaar steeds achter dat ze gevoelens voor elkaar hebben, maar zijn ze steeds net te laat om dit tegen elkaar te vertellen.

IMDb-score: 7.2