Nieuwe films en series op Netflix

Netflix voegt iedere maand eigen films en series toe, maar ook verschijnen er geregeld nieuwe films en series die niet van Netflix zelf zijn. Hieronder vind je de vijf titels van de meimaand die jou niet mogen ontgaan. Met twee films met George Clooney, een film over Pablo Escobar en een nieuw seizoen voor een populaire sci-fi serie is ook mei weer een mooie maand vanaf je bank te Netflixen.

Up in the Air

Up in the Air is de eerste van de nieuwe films die op Netflix verschijnt. Hij dateert uit 2009, werd destijds goed ontvangen en heeft een score van 7,4 op IMDb. Het was de film die regisseur Jason Reitman maakte na het succes dat hij in 2007 had met de film Juno. Naast een hoofdrol voor George Clooney bevinden zich Vera Farmiga, Anna Kendrick, Jason Bateman en Zack Galifianakis onder de cast. Ryan Bingham is een goed geklede, charmante zakenman in de veertig die zo’n beetje leeft in vliegtuigen. Bingham werkt voor een adviesbureau dat gespecialiseerd is in assistentie bij ontslagen. Ryans functie heeft officieel ”downsizer” als benaming. Hij reist van werkplek naar werkplek en geeft leiding aan ontslagrondes die bedrijven houden. Hij leeft vanuit een koffer, terwijl voor bedrijven hun overbodige baggage weggooid.

 

Ocean’s Twelve

Ook in Ocean’s Twelve uit 2004 is George Clooney prominent aanwezig. Het team uit Ocean’s Eleven, eveneens van Steven Soderberg, wordt uitgebreid met een extra lid. Hierdoor kunnen ze drie grote heists uitvoeren in Europa. Clooney is Danny Ocean, Brad Pitt is Rusty Ryan en Matt Damon is Linus Caldwell. In de vorige film zagen we ze een enorm lucratief roof plegen. In Ocean’s Twelve zien we het team genieten van hun vergaarde rijkdom. Terry Benedict, gespeeld door Andy Garcia, is woest en wil zijn geld terug. Het team moet het geld dat ze uitgegeven hebben, terug zien te verdienen, anders belanden ze in de cel. Om dat voor elkaar te krijgen, beramen ze een nieuw en zo mogelijk nog ingenieuzer plan. Het gaat per slot van rekening om maar liefst een bedrag van 160 miljoen dollar.

 

Loving Pablo

Dit is de laatste in het rijtje van nieuwe films. Pablo Escobar blijft tot de verbeelding spreken. De Colombiaanse cocaïnekoning verdiende bakken met geld door de smokkel naar Amerika en gold lange tijd als de rijkste en machtigste crimineel ter wereld. Nadat Wagner Moura hem vertolkte in Narcos, waagt in Loving Pablo Javier Bardem zich ook aan de rol in deze misdaadfilm uit 2017. Penélope Cruz speelt Virginia Vallejo. Virginia is een journalist die in contact komt met Pablo. Ze wordt verliefd en de twee gaan een onwaarschijnlijke relatie aan in de jaren 80. Vallejo is dan een bekende nieuwslezeres in Colombia en wordt geregeld uitgenodigd voor de hipste VIP feestjes. Ze valt voor Pablos charisma, maar gaandeweg ziet hoe ver Escobars macht reikt en hoe gevaarlijk dat is. Escobar verbreed zijn invloedssfeer naar de VS. Is Virginia in staat hem een halt toe te roepen?

 

The 100 seizoen 6

In mei verschijnt het zesde seizoen van deze sci-fi thriller. Door een nucleaire ramp is vrijwel al het leven op aarde uitgeroeid. 97 jaar later leven overlevenden in een ruimteschip genaamd de Ark, dat rond de aarde cirkelt. Drie generaties zijn opgegroeid op het schip, maar door overpopulatie dreigt hun situatie onhoudbaar te worden. 1oo jeugddelinquenten worden daarom uitgezet naar de aarde. Hier moeten ze zien te overleven op een aarde die bijna volledig verwoest is. In seizoen 5 werd een nieuw konvooi gevangenen op aarde gezet en barstte de strijd om het laatste stuk vruchtbare grond genaamd ‘Shallow Valley’ los. Seizoen zes pakt de draad na de catastrofe in de finale van seizoen 5. Wie van de twee clans van jeugddelinquenten zal de overhand verkrijgen?

 

Lucifer seizoen 4

Lucifer is een zwarte komedieserie over niemand minder dan de duivel. Tom Ellis speelt Lucifer Morningstar, de duivel die het allemaal wel gezien heeft in de hel. Daarom verkast hij naar het zonnige, hedonistische Los Angeles, waar hij een nachtclub opent. Hij raakt betrokken bij een moordzaak en het politiekorps van LA stelt Lucifer aan in een raadgevende functie. Een nieuwe toevoeging aan de cast in seizoen vier is Inbar Lavi. Zij speelt de rol van Eve, beter bekend van Adam & Eva, het duo dat ooit uit het Paradijs gegooid werd. Verwacht in seizoen vier ook weer vette visuals, veel humor en Bijbelse ondertonen.

 

Mocht jij naast de nieuwe films en series op de hoogte willen blijven van ‘de beste’ films en series. Dit zijn de beste series en films op Netflix volgens IMDb.