Nieuwe films in de bioscoop

Druk gaat het niet per se worden in de meest luxe Nederlandse bioscopen, maar toch gaat een kaartje scoren lastiger vanwege de gelimiteerde zitplaatsen. Toch gaan de nieuwe films gewoon door met draaien. Neem hieronder alvast een voorproefje van een aantal toppers die in de maand juli in de bioscoop verschijnen.

1. Force of nature

In Force of Nature moet een jonge agent Cardillo, samen met zijn collega Jess, een appartementencomplex zien te evacueren vanwege een kolossale naderende storm. Daar komen ze in contact met Troy en haar vader Ray, die weigeren te vertrekken. Zij weten echter niet dat een groep criminelen van plan is het gebouw in te nemen in hun zoektocht naar een verborgen schat die 55 miljoen dollar waard is. Ray blijkt een een gepensioneerde inspecteur die al langer bekend is met deze klaplopers. Hij is niet van plan om het zomaar op te geven. De film is vanaf 2 juli op het witte doek te aanschouwen.

 

2. The Outpost

Dit is een van de nieuwe films waar we al een tijd op wachten. The Outpost vertelt het verhaal van de 53 Amerikaanse soldaten die tijdens ‘Operatie Enduring Freedom’ met ongeveer 400 vijandelijke opstandelingen in het noordoosten van Afghanistan hebben gevochten. Combat Outpost Keating werd oorspronkelijk gebouwd om de lokale bevolking te betrekken bij gemeenschapsontwikkelingsprojecten, maar werden al gauw geconfronteerd met constante aanvallen door de Taliban. Hierdoor werd er uiteindelijk voor gekozen om de basis te sluiten, waardoor de Taliban besloot een verklaring af te leggen. De rollen worden onder andere vertolkt door Orlando Bloom, Scott Eastwood (zoon van), Caleb Landry Jones, Milo Gibson (wederom zoon van) en Jack Kesy. Deze film is vanaf 2 juli 2020 te zien.

 

3. Unhinged

Alleenstaande moeder Rachel is onderweg naar haar werk en heeft haast. Bij een verkeerslicht toetert ze naar een vreemde man die asociaal bezig is. Dat had ze beter niet kunnen doen, want die man (Russel Crowe) blijkt een psychopaat te zijn dit niet zomaar laat gaat. Ze komt terecht in een kat-en-muisspel waar haar leven, en dat van haar geliefden, niet meer vanzelfsprekend is. Unhinged draait vanaf 9 juli in de Nederlandse bioscoopzalen.

 

4. Follow me

Een heuse influencer reist samen met zijn vrienden naar Moskou om zijn succesvolle vlogs nog verder uit te breiden. Maar helaas voor hun krijgt het tripje een andere duistere wending. Wanneer de grenzen tussen het echte leven en sociale media langzamerhand vervagen, moet de groep strijden voor hun leven in SAW-achtige situaties. Follow me komt 16 juli in de bioscoop.

 

5. The Rentel

Twee koppels huren gedurende een weekend een vakantiehuisje dat ze online hebben geboekt om even aan de rat race te ontsnappen. In eerste instantie voelen ze zich helemaal thuis in hun getaway woning. Tot lang verborgen geheimen naar boven komen drijven én ze zich realiseren dat iemand het op hen gemunt heef. De nieuwe film The Rental verschijnt vanaf 23 juli op het witte doek.

 

7. Burden

In Burden volgen we Mike Burden. Hij maakt deel uit van de beruchte Ku Klux Klan en wordt verliefd op de alleenstaande moeder Judy. Judy wil hem doen inzien dat zijn zinloze haat richting de zwarte gemeenschap nergens toe leidt. Dat lukt haar, maar Klanleider Tom Griffin wil hem niet zomaar laten gaan. Mike wordt met Judy en diens zoon opgenomen bij de Afro-Amerikaanse dominee Kennedy ter bescherming tegen de groepering. Vooral in deze tijd is dit een zeer relevante film. Burden draait vanaf 23 juli in de bioscoop.

 

8. Dark River

De vader van Alice is overleden, waardoor zij na 15 jaar weer terugkeert naar haar geboortedorpje in Yorkshire. Ze is ervan overtuigd dat zij recht heeft om de familieboerderij over te nemen. Dat gaat niet zoals ze zou willen en haar eis haalt oude wonden open. Ook Dark River verschijnt 23 juli in bioscopen van ons land.

 

9. Ava

Ava is een dodelijke huurmoordenaar die voor een black ops-organisatie werkt en de wereld rondreist om high profile-moordaanslagen te plegen. Wanneer zo’n aanslag van haar in de soep loopt, is ze gedwongen om voor haar eigen leven te strijden. 30 juli debuteert Ava in de Nederlandse bioscoop.

 

10. The Last Full Measure

The Last Full Measure is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Vietnam-oorlogsheld William H. Pitsenbarger. Hij was een medic die het leven van meer dan zestig Amerikaanse soldaten redde, om vervolgens zelf om te komen tijdens de bloederige strijd in de Vietnamoorlog. Tweeëndertig jaar later onderzoekt een medewerker van het Pentagon waarom Pitsenbarger nooit een Medal of Honor heeft ontvangen. Hij duikt een grootse samenzwering op waardoor hij zijn carrière op het spel met zetten om gerechtigheid te vinden. Net zoals andere nieuwe films is The Last Full Measure vanaf de 23e in de bioscoop te zien.