De meest opvallende verandering bij de Rolex Submariner horloges is de grotere kast. Met de 41 mm kast is hij ten opzichte van voorgaande jaren 1 mm groter geworden. En daarmee is de de Submariner vergeleken het eerst model in 1953 in totaal 4 mm vergroot. Naast de Submariner is er ook een nieuwe generatie Datejust, Oyster Perpetual en Sky-Dweller.

De iconische duiker heeft nog steeds dezelfde look

De vorm en functies zijn hetzelfde gebleven, maar er zijn ook zeven nieuwe modellen uitgebracht. Het horloge is vanaf deze generatie ook verkrijgbaar een witgoud of zwart-lunette omlijning. Voor de rest is de Rolex Submariner deze generatie weer verkrijgbaar met zwarte of koningsblauwe keramieken wijzerplaat. Evenals de draaibare bezel; ook deze is verkrijgbaar in het zwart of koningsblauw. En kies je voor Oystersteel-staal, Oystersteel-staal en geelgoud, volledig geelgoud of witgoud als materiaal? Maar niet alle combinaties zijn mogelijk.

rolex 2020 submariners

Er zijn ook wat combinaties verdwenen

Zo is de ‘hulk’ combinatie niet meer beschikbaar. Afgelopen generatie was de het horloge met groene wijzerplaat én groene bezel wel nog te verkrijgen. Ook de samenstelling blauwe wijzerplaat, blauwe bezel en witgouden kast is verdwenen. Daarvoor is de ‘starbucks’ (officieel de ‘kermit) combinatie geïntroduceerd, waarbij de wijzerplaat zwart is, de bezel blauw is en het horloge de Oystersteel-staal en geelgoud combinatie heeft.

Rolex komt met nog meer nieuwe horloges in 2020

Naast de meest populaire Submariner, brengt Rolex nog meer nieuwe klokken uit. Zo introduceren ze een Datejust met een diamant-ingelegde bezel. 46 prachtig geslepen diamanten bedekken de 18-karaats witgouden bezel. Ook is de Romeinse ‘VI’ ingelegd met diamanten. De 31 mm grote kast is op oneindig veel manieren te configureren, zoals met een paarse of groene wijzerplaat.

rolex sky dweller black

De prijzen van de nieuwe Rolex-horloges

De goedkoopste van de nieuwe horloges is de Oyster Perpetual met een prijs vanaf €5.600 euro, welke verkrijgbaar is in opvallende kleuren. De nieuwe Submariner krijg je voor een vanaf prijs van €7.700 euro. De nieuwe Datejust begint vanaf €12.600 euro exclusief diamanten inleg. Kies je voor de Sky-Dweller, de duurste van de nieuwe 2020-collectie, dan hangt daar een prijskaartje van €38.000 euro aan vast.

Vind je alle nieuwe modellen nog iets te duur? Overweeg dan eens om een tweedehands Rolex aan te schaffen. Let daarbij wel op dat je geen neppe Rolex aanschaft.