De nieuwe wagen van Jamie Foxx

Jamie Foxx speelt in erg veel goede films zoals: Django Unchained, Miami Vice en hij speelde Ray Charles in Ray. Daarnaast heeft hij ook een muziek carrière, waarmee hij ook al een paar keer was genomineerd voor een Grammy.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jamie Foxx (@iamjamiefoxx)

We kunnen hem natuurlijk ook kennen van de feature op Kanye West’s ‘Gold Digger’. Je kunt je voorstellen, dat al dat succes hem geen windeieren heeft gelegd. Dat kun je ook zien aan de auto, waar de beste man tegenwoordig in rijdt.

The Rolls-Royce Cullinan van Jamie Foxx

Tegenwoordig zien we steeds meer celebs rondrijden in premium SUV’s, denk bijvoorbeeld maar eens aan Ali B in zijn Bentley Bentayga of Steven Bergwijn in zijn Lamborghini Urus. Het is dan ook wel de autotrend van het moment. Vroeger reden de rijke vooral in sportwagens, maar nu zijn luxe SUV-wagens het helemaal.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jamie Foxx (@iamjamiefoxx)

Jamie Foxx heeft besloten om een Rolls-Royce Cullinan Black Badge te halen, en deze imposante SUV mag er zeker zijn.

Wat biedt de Rolls-Royce Cullinan?

De Rolls-Royce Cullinan is een behoorlijk grote unit met een lengte van 5,34 en een breedte van 2,16 meter. De auto beschikt dan ook over behoorlijk wat ruimte om je spullen op te bergen. De auto heeft de welbekende ‘suïcide doors’, een knop waarmee je auto vier centimeter kan laten zakken en een panoramadak. De lampen hebben een lasertechniek, waardoor ze 600 meter ver kunnen schijnen. De meest bijzondere feature van deze auto is de viewing suite. In de achterbak kun je twee comfortabele stoeltjes uitklappen, met een tafeltje ertussen. Je krijg je bij de auto ook wat champagne en whiskey glazen.

Hoewel het uiteraard niet verstandig is om te drinken tijdens het rijden, kunnen de passagiers het dus wel gezellig maken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jamie Foxx (@iamjamiefoxx)

 

De motor van de Rolls-Royce Cullinan

Natuurlijk wil je ook weten wat er nu onder kap zit van deze bak. De Rolls-Royce Black Badge heeft een V12 twinturbo patrol motor en zit op 5,2 seconden op de 100 kilometer per uur. Dit is behoorlijk indrukwekkend, omdat deze auto veel zwaarder is dan vele andere wagens. Een Porsche Boxter bijvoorbeeld trekt even snel op, terwijl die twee keer zo ligt is. De auto is begrensd dus hij gaat niet harder dan 250 kilometer per uur.

De auto kost in Amerika $ 480.000 dollar en in Nederland kun je deze indrukwekkende bak krijgen voor niet minder dan € 415.215 euro. Dat wordt dus nog even sparen.