In de wereld van vandaag hebben we het geluk om een overvloed aan filmkeuzes te hebben, wat het soms moeilijk maakt om te beslissen welke film we moeten kijken. Met streamingdiensten, bioscopen en andere online platformen is er voor elk wat wils: van blockbusters tot indiefilms, van klassiekers tot nieuwe releases. Op dit moment draaien er vooral veel goede films in de bioscoop, waardoor het extra lastig is om te kiezen. Heb je Oppenheimer en Barbie al gezien? Dan moet je binnenkort écht naar Sisu, een nieuwe actiefilm die bizar hoge scores heeft onder critici en kijkers.

 

Sisu is een steengoede actiefilm

Sisu speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog in Finland. In de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog doet zich een opmerkelijke gebeurtenis voor in het noorden van Finland. Aatami, een eenzame goudzoeker en voormalig commando, stuit op een waardevolle vondst. Vol moed en vastberadenheid wil hij zijn kostbare goud naar een nabijgelegen stad brengen, maar zijn plannen worden ruw verstoord door een groep overgebleven nazi’s, geleid door een meedogenloze SS-officier. Het belooft een verhaal vol spanning en sensatie te worden die ook nog belangrijke onderwerpen uit de geschiedenis aankaart.

actiefilm Sisu

Wat vooral opvallend is, is dat de film een bizar hoge score heeft gekregen door zowel de kijkers als critici. Op het populaire film- en serierecensie website Rotten Tomatoes hebben de filmcritici de actiefilm Sisu een score van maar liefst 94% gegeven. De ‘gewone’ kijkers geven de film een audience score van 88%.

In de recensies laten zowel critici als de kijkers weten dat Sisu ze doet denken aan films John Wick en Atomic Blonde. Het overvloed aan recensies spoort anderen aan om de must-see film te gaan bekijken zodra het in de bioscoop te zien is. In Nederland gaat Sizu bij Pathé in première op 7 september 2023. Ben je benieuwd naar deze nieuwe actiefilm Sisu? Check de officiële trailer hier:

Lees ook: Netflix-serie laat kijkers geschokt achter: “Dit is een meesterwerk!”