De verhaallijn van To The Lake

Een groepje mensen wordt geconfronteerd met het einde van de beschaving na de uitbraak van een dodelijke en onbekende epidemie in Moskou. Geen elektriciteit meer, geld is waardeloos geworden en de overlevenden strijden wanhopig voor voedsel en brandstof. De hoofdpersoon, Sergey (Kirill Käro), woont buiten de stad met de vrouw van wie hij houdt en haar autistische zoon. Daar is het nog veilig.

Ondanks dat, besluit hij naar Moskou te gaan om zijn ex-vrouw en hun zoon te redden, ook al haat zij Sergey. Deze mensen, die nooit dachten weer onder hetzelfde dak te zijn, moeten hun verleden achter zich laten en een gevaarlijke reis naar het noorden maken om een geïsoleerd jachthuis op een onbewoond eiland te vinden. Het is een familiedrama te midden van een wereldwijde ramp en een van de eerste post-apocalyptische series uit Rusland. “To The Lake” houdt je op het puntje van je stoel en neemt je mee op een aangrijpend avontuur vol spanning en emotie. Een absolute aanrader!

Reacties van critici en kijkers over de Netflix-serie

Voor betrouwbare recensies brengen wij altijd een bezoekje aan de website IMDb, zo ook nu. De kenners van IMDb geven deze serie maar liefst 7,2/10 sterren, een meer dan prima score dus. Ook de cijfers op Rotten Tomatoes zijn positief. Zo krijgt de serie een 100% Tomatometer en een 79% Audience score.

Een kleine speurtocht op Twitter geeft ons ook meer inzicht in de mening van de ‘normale kijker’. Hoewel er zeker gemixte reacties tussen zitten, zijn de kijkers veelal positief. Wij selecteerden een aantal Tweets hieronder:

Bekijk de trailer van To The Lake hieronder: