Nieuw op Netflix in week #8: veel actiefilms

Met de stormen van de laatste tijd is er niets zo fijn om te doen dan binnen een Netflix-marathon te houden. Wellicht heb jij geïnvesteerd in een langdurige show, maar het kan ook zijn dat jij die net uit hebt en nu op zoek bent naar iets nieuws. Het is nog even wachten op de La Casa de Papel documentaire en de duurste film ooit gemaakt voor Netflix. Deze week kunnen we echter al genieten van een aantal spannende horror- en actiefilms die nieuw op Netflix zijn verschenen.

Brightburn

Er zijn ontzettend veel films over superhelden, maar deze film werpt een nieuwe licht op het genre. De superheld is in deze film namelijk slecht, in plaats van de redder van de mensheid. Brightburn gaat over een baby die wordt gevonden tijdens een meteoriet-inslag. De baby wordt geadopteerd door een kinderloos stel. Wanneer ie ouder wordt, blijkt het kind er echter vreemde gewoontes op na te houden. Hij tekent rare symbolen, kan boven de grond zweven en ontwikkelt een steeds groter gevoel voor agressie en geweld. Wellicht komen er spin-offs van de film, om het universum waarin de film zich afspeelt uit te breiden. Tot die tijd kunnen we genieten van de film, die vanaf donderdag 20 februari nieuw op Netflix verschijnt.

 

The Last Thing He Wanted

In deze film is Anne Hathaway een journaliste in de jaren ’80. Namens de Washington Post doet zij verslag van politieke ontwikkelingen in Centraal-Amerika. Door een samenloop van omstandigheden verdiept ze zich in de wapenhandel van haar vader en neemt deze over. Het duurt niet lang voordat er een wereldwijd complot zichtbaar wordt, waar het personage van Hathaway steeds dieper bij betrokken raakt. Andere rollen zijn er voor Ben Affleck (die Hathaway op het spoor lijkt te zijn) en Willem Dafoe (die de rol van vader speelt). Vanaf vrijdag 21 februari is de film nieuw op Netflix te zien.

Game Night

De spelletjesavond van een vriendengroep loopt uit de hand. Tijdens één avond vervagen namelijk al gauw de lijnen tussen wat bij het spel hoort en wat echt is. De deelnemers denken dat een inbraak en vechtpartij in scène zijn gezet en een geladen pistool nep is. Wanneer blijkt dat ze écht gevaar lopen, is er geen weg meer terug. De film is een typische zwarte komedie, wat betekent dat hij grimmige humor met een donker randje bezit. Vanaf zaterdag 22 februari kun je lachen én griezelen bij de film, die dan nieuw op Netflix staat.

Midsommar

Eerder schreven we al over Midsommar. De film is gemaakt door de makers van Hereditary, die als één van de engste horrorfilms uit de afgelopen tijd wordt gezien. In Midsommar gaat Christopher met zijn vriendengroep naar een excentriek Zweeds festival. Hij nodigt zijn vriendin Dani ook uit. Het festival is niet het festival zoals wij deze kennen. In plaats daarvan draagt iedereen witte kleren, worden er vreemde rituelen uitgevoerd en blijkt er op een duistere manier te worden gedacht over seksualiteit en de dood. Het duurt niet lang voordat de eerste slachtoffers vallen. Bereid je voor op een bizarre film die vanaf vrijdag 21 februari nieuw op Netflix staat.