Nieuw op Netflix in week #6

Er zijn wellicht veel Netflix series die stoppen in 2020, gelukkig komen er ook nieuwe titels voor in de plaats. In week 6 kun je onder andere twee true crime documentaires verwachten, en een spannende serie die zomaar eens de nieuwe Stranger Things zou kunnen worden.

nieuw op Netflix

Locke & Key

Bereid je voor op een nieuwe Netflix Original. Locke en Key lijkt nog het meeste op een combinatie van Stranger Things en The Haunting of Hill House. De serie, gebaseerd op een populaire Amerikaanse stripboekenserie, draait om drie kinderen. Wanneer hun vader wordt vermoord verhuizen ze samen met hun moeder naar een gigantisch huis dat eerder eigendom was van hun voorouders. Het duurt niet lang voordat de drie er achter komen dat het huis veel gesloten deuren bezit én er sleutels te vinden zijn die deze deuren kunnen openen. Hun nieuwsgierigheid is echter niet zonder gevolgen. Wanneer ze de deuren beginnen te openen, komen ze er samen met hun vrienden achter dat achter sommige deuren gevaar schuilt. Vanaf vrijdag 7 januari staat Locke & Key nieuw op Netflix.

Who Killed Malcolm X?

Malcolm X was één van de bekendste voorvechters van gelijke rechten voor mensen met een donkere huidskleur. In tegenstelling tot Martin Luther King verklaarde Malcolm X geweld tegen blanke Amerikanen niet uit de weg te gaan. Dit leverde hem weerstand op, maar zijn campagne en jarenlange strijd voor gelijkheid bracht ook veel verandering en resultaat teweeg. De documentaire Who Killed Malcolm X gaat over de moord op de spreker. Op 21 februari 1965 werd hij tijdens een toespraak door drie mannen beschoten. De drie mannen waren afkomstig van de Nation of Islam, een organisatie van Afro-Amerikaanse moslims die er radicale opvattingen op nahielden. In de documentaire wordt de dood onderzocht. Wie was binnen de Nation of Islam op de hoogte van de aanslag? Wist de FBI er ook al van tevoren vanaf? Deze en andere vragen vormen de rode draad in de documentaire die vanaf 7 februari nieuw op Netflix staat.

 

The Pharmacist

Eerder schreven we al over deze true crime documentaire. Vanaf deze week staat hij op Netflix. In The Pharmacist vertelt Dan Schneider over de dood van zijn zoon door het gebruik van opium. Dit is reden voor Dan om op onderzoek uit te gaan. Als apotheker begint het Dan al gauw op te vallen dat er veel jonge mensen in zijn kliniek verschijnen voor voorgeschreven verdovende middelen. Hij stuit al gauw op een kliniek waar een dokter deze middelen zonder duidelijke medische reden voorschrijft. Het is nu niet langer Dans missie om zijn zoons moord op te lossen, maar ook om nieuwe slachtoffers te voorkomen. Vanaf woensdag 5 januari is The Pharmacist nieuw op Netflix te zien.