Communiceren in babytaal

Hebben jij en je partner jullie eigen taaltje? Wisselen jullie koosnaampjes af met verkleinwoordjes? Voor de buitenwereld kan dit wellicht vreemd ( en heel naar) overkomen, maar voor jullie relatie is dit juist een goed teken. Onderzoek wijst namelijk uit dat babytaal positieve effecten heeft op een romantische relatie.

Babytaal is goed voor je relatie én bewijst dat die relatie gezond is. Dit is de conclusie van Audrey Aerens. Zij is een Belgische seksuologe en deed een groot onderzoek naar het effect van babytaal op een romantische relatie. Voor het onderzoek ondervroeg ze 1.142 mensen. Uit haar onderzoek kwam naar voren dat 2 op de 3 mensen weleens in ‘babytaal’ met hun partner praat.

Persoonlijk

Het is belangrijk om goed te weten wat er wordt bedoeld met babytaal. Waarschijnlijk praat je zonder dat je het doorhebt ook wel eens op deze specifieke manier. De taal bestaat namelijk uit korte zinnen, verkleinwoorden, uitdrukkingen en bijnamen die alleen jullie begrijpen. De taal is hiermee dus echt iets persoonlijks en zorgt voor een hecht gevoel. Ook een eigen vorm van humor en onderonsjes zijn voorbeelden van een manier om dichter tot elkaar te komen. Je partner belachelijk maken is dus ook gezond voor je relatie.

babytaal

Succesvol in je relatie dankzij babytaal

De resultaten van Aerens liegen er niet om. Zij constateert dat stellen die vaker in babytaal met elkaar communiceren gelukkiger en hechter zijn dan stellen die dat niet doen. Ook zouden de stellen elkaar vaker vasthouden én meer passie in bed hebben. Over het algemeen vindt deze vorm van intimiteit voornamelijk plaats aan het begin van een relatie en neemt daarna af. Kinderen krijgen, het druk hebben met carrière of een gebrek aan passie kunnen redenen zijn voor deze afname.

Bijnamen

Jullie eigen taal inclusief persoonlijke bijnamen, korte zinnen en een lieve toon is dus goed voor je relatie. Reden om de 20 koosnaampjes die we niet meer willen horen tóch nog een keer te overwegen.