Nieuw op Netflix

September staat voor de deur, want week 35 duurt vanaf maandag 26 augustus tot en met zondag 1 september. Terwijl de scholen alweer beginnen aan het volgende jaar, is het weer beter dan in de voorafgaande week. Tja, die timing had misschien beter gekund. Ook voor komende week heeft Netflix het een en ander in de pijplijn zitten. Wij hebben 5 titels op een rij gezet die je deze week nieuw op Netflix kan verwachten.

Dave Chappelle: Sticks & Stones

Hij is een absolute legende binnen het stand-up comedy-circuit. Jaren lang was Dave Chappelle heer en meester tot hij in 2005 ineens van de radar leek te verdwijnen en een contract ter waarde van 50 miljoen dollar liet liggen. Sinds 2013 is hij terug bij stand-up. Sticks & Stones gaat zijn vijfde Netflix special worden. Met specials als Equanimity en The Bird Revelation liet Chappelle in 2017 al zien dat hij nog altijd een van de grootste komieken is. Nieuw op Netflix vanaf maandag 26 augustus.

 

Vis a Vis

Als orange the new black is, dan is yellow the new orange. Want geel/grijs is het patroon dat in de Spaanse gevangenisserie Vis a Vis, Spaans voor face to face, overheerst. Spaanstalige series doen het opvallend goed op Netflix, Vis a Vis (Engels: Locked Up) is daar zeker geen uitzondering op. In die serie, die een 8,2 op IMDb scoort, belandt een jonge vrouw in de gevangenis na geld verduisterd te hebben voor haar vriend. De seizoenen volgen elkaar in rap tempo op en seizoen 3 is vanaf vrijdag 30 augustus nieuw op Netflix te zien. Meer Spaanstalig? Misschien is La Víctima Numéro Ocho wat voor jou.

 

Final Destination 5

Heerlijke horrorfilm voor de liefhebber. Final Destination 5 was het laatste deel in de filmreeks, maar volgens critici ook het beste deel van de franchise. Het plot, CGI, moordscènes en de algehele toon kon op complimenten van recensenten rekenen. Sam (Nicholas D’Agosto) krijgt een visioen van brug, die instort. Hij haast zich naar de brug om iedereen in veiligheid te stellen, maar slechts een handjevol mensen volgt zijn instructies op. Als de brug instort, denken de overlevenden veilig te zijn. Tot ze één voor één op mysterieuze wijze omkomen. Wat is hier aan de hand? Nieuw op Netflix vanaf zondag 1 september.

 

Dirty Dancing

Een absolute klassieker én een van Patrick Swayze’s meest iconische rollen natuurlijk. Dus klim met je vriendin op de bank en geniet van een romantische filmavond. Tot haar ongenoegen moet Frances ‘Baby’ Houseman (Jennifer Grey) de zomer doorbrengen in een resort in de Catskills bergen. Als ze de dansinstructeur Johnny Castle (Swayze) ontmoet, verandert haar humeur aanzienlijk, hoewel haar rijke komaf botst met Johnny’s achtergrond. Vanaf zondag 1 september nieuw op Netflix.

 

Mad Max

Voor iedereen die nog altijd geen genoeg krijgt van Mad Max: Fury Road, dit is het origineel. De Australische low budget actiefilm Mad Max was niet alleen het begin van de franchise, ook betekende de film het beginpunt voor de filmcarrière van Mel Gibson en die van regisseur George Miller. Gibson speelt de rol van Max, een politieagent in een post-apocalyptische wereld erop gebrand is een gewelddadige motorbende aan te pakken. Vanaf zondag 1 september nieuw op Netflix te bewonderen.

 

Check ook de trailer voor de nieuwe actiefilm met Gerard Butler.