Wat is er deze keer gevallen?

Als de naam die de film Angel Has Fallen draagt, je ergens aan doet denken, dan kan dat kloppen. De film is namelijk het vervolg op London Has FallenDie film was op zichzelf weer het vervolg op Olympus Has FallenIn de eerste film speelde Aaron Eckhart president Asher, waarin een Noord-Koreaans guerrillaleger het Witte Huis aanvalt. Secret Service agent Mike Banning beschermt de president. In de tweede film hebben terroristen een plan om alle wereldleiders om te brengen. Mike moet de boel redden. Allan Trumbull is dan opgeklommen tot vice president. In de derde film is hij de nieuwe president.

Angel Has Fallen

Angel Has Fallen

In Angel Has Fallen wordt president Allan Trumbull doelwit van een aanslag als hij aan het vissen is. Vanuit het niets verschijnt er een hele zwerm drones, die bommen laten vallen. Mike Banning weet de president ternauwernood in veiligheid te stellen. Als hij wakker wordt in het ziekenhuis, merkt Mike dat hij met handboeien aan het bed vastgemaakt ligt. De aanslag was perfect gecoördineerd en Mike is de enige van zijn team die het overleefd heeft. Daarom denken de autoriteiten dat hij de dader is. Terwijl zijn eigen organisatie op hem jaagt, moet Mike in een race tegen de klok zijn onschuld gaan bewijzen.

Angel Has Fallen

Gerard Butler als actieheld

In Angel Has Fallen keren Gerard Butler en Morgan Freeman terug als president Trumbull en zijn ‘beschermengel’ Mike Banning. Eerlijk gezegd lijkt het ons niet eens een slecht idee, Morgan Freeman for president – kijk maar uit, Donald. Daarnaast komen we bijvoorbeeld Will Smith’s vrouw Jada Pinkett Smith als FBI agent Thompson in de film tegen. En die man met mutsje en verwilderde baard, die Mike’s vader speelt, is toch echt Nick Nolte. Het belooft weer een keiharde actiefilm te worden. Angel Has Fallen kun je vanaf donderdag 22 augustus in de Nederlandse bioscopen gaan zien.

Angel Has Fallen

Liever een historisch tintje? Bekijk de eerste trailer van deze brute oorlogsfilm.