Nieuw op Netflix

Augustus manifesteert zich definitief in week #32, die duurt van maandag 5 augustus tot en met zondaf 11 augustus. Deze week is een wat trage week wat betreft content nieuw op Netflix, maar toch hebben wij een top 5 op weten te stellen. Deze week staan er twee films en drie nieuwe seizoenen van series op je te wachten. Zo debuteert er een vette, nieuwe martial arts-serie die zich afspeelt in het Chinatown van San Francisco. Ook staan er nieuwe seizoenen voor een vrouwelijke worstelserie en een Spaanse misdaadserie klaar. Daarnaast twee films: een Indiase misdaadfilm en een stijlvolle film, geregisseerd door George Clooney met een script van the Coen Brothers. Wederom genoeg om naar uit te kijken.

Badla

Netflix koopt onwijs veel spul aan en ze doen dit in allerlei landen en op allerlei markten. Zo kon het dat het een serie als Undercover aankocht. Maar van Duitse mysterieseries tot indiase Bollywoodfilms, Netflix is van veel zo niet alle markten thuis. Badla is een Indiase misdaadthriller uit 2019 die een 8,0 op IMDb scoort. Een jonge onderneemster komt in een situatie terecht waarin ze opgesloten raakt in een hotelkamer met het levenloze lichaam van haar geliefde. Ze neemt een ervaren advocaat in de hand. Samen moeten ze achterhalen wat hier gebeurd is. Vanaf woensdag 7 augustus nieuw op Netflix.

 

Wu Assassins

Van deze Netflix Original gaat het eerste seizoen verschijnen. Onder andere Katheryn Winnick, ook te zien in de serie Vikings, is te zien in deze actieserie. In een lange reeks Wu Assassins wordt de allerlaatste krijger naar voren geschoven die uitverkoren is. Die laatste krijger wordt Kai Jin. Alleen Kai Jin is maar gewoon een eenvoudige kok in het Chinatown van San Francisco. Hij raakt verwikkeld in de onderwereld, waar het Triad syndicaat probeert de macht te verkrijgen over een dodelijke, eeuwenoude kracht genaamd Wu Xing. Lukt het Kai Jin de orde en rust te doen weerkeren in Chinatown en zo niet aan zichzelf ten onder gaat. Seizoen één is vanaf donderdag 8 augustus nieuw op Netflix.

 

GLOW

GLOW is een populaire serie op Netflix. Het kan misschien even inkomen zijn, ook door het overmatige gebruik van de zuurstokroze neonkleuren, maar toch is het de moeite waard. Wat dat aangaat, is het dan ook logisch dat GLOW al weer het derde seizoen in gaat. GLOW staat voor ‘Gorgeous Ladies of Wrestling.’ Centraal staat een groep vrouwen die in de jaren 80 in Los Angeles hun eigen worstelring opzette en daar zeer succesvol mee werden. Onder andere voor Alison Brie en Betty Gilpin, die eerder in de serie Nurse Jackie te zien was.

 

Cable Girls

Deze serie is ook wel bekend onder de Spaanse naam ‘Las Chicas del Cable.’ Deze serie speelt zich af in de jaren 20 in Madrid. De dief Alba weet haarzelf aangenomen te krijgen bij een grote telefoonmaatschappij. In deze serie wordt het verhaal verteld van het kantoor en een aantal werknemers. Qua opbouw is het een Orange is the New Black, maar niet in de gevangenis, maar bij op de werkvloer vaak om haar in een deuk ligt. Seizoen drie van GLOW verschijnt vrijdag 9 augustus nieuw op Netflix.

 

Suburbicon

Tot slot ter afsluiting een bioscoopfilm met heel veel talenten. Zo is de film geregisseerd door George Clooney, naar een script van Joel en Ethan Coen. De hoofdrol is er voor Matt Damon, Gardner Lodge, een van de bewoners van een vredige Amerikaanse buitenwijk. Ook zijn er bijvoorbeeld rollen voor Julianne Moore en Oscar Isaac, die een verzekeringsagent speelt die claims controleert. De buurt wordt opgeschud als een zwart gezin in de wijk komt wonen. De film geeft zo een duidelijk, wat versimpelde weergave van hoe vooroordelen kunnen hepen. Vanaf zondag 11 augustus nieuw op Netflix te bekijken.

 

Bekijk ook de trailer voor deze brute, nieuwe oorlogsfilm.