Nieuw op Netflix, week 20

Ook voor week 20 staan er weer toevoegingen aan het aanbod op het programma die nieuw op Netflix zijn. Week 20 loopt van maandag 13 mei t/m zondag 19 mei. Onder andere in de aanbieding deze week is een comedyspecial met een waslijst aan grote namen, een nieuw seizoen van een serie met droge, Britse humor en films met Adam Sandler en Leonardo DiCaprio. Bekijk ook hoe goed de Nederlandse Netflix Original Undercover echt is.

Still Laugh-in: The Stars Celebrate

Tussen 1968 en 1973 hadden Dan Rowan en Dick Martin een populaire tv-show in de VS. Laugh-in was een populaire sketch-show die onder comedians nog steeds geliefd en van invloed is. Door een razend tempo en grappen die seksueel of politiek geladen waren, was de serie een belangrijke voorloper van shows als Saturday Night Live. Nu wordt de serie geëerd door een hele waslijst aan grote namen. In deze special zijn onder andere naast originele castleden Goldie Hawn en Lily Tomlin Neil Patrick Harris, Snoop Dogg, Michael Douglas, Tiffany Haddish en Jay Leno te zien. De special is vanaf dinsdag 14 mei nieuw op Netflix.

 

4 Nederlandse conferences

Maar liefst vier conferences van Nederlandse cabaretiers zullen deze week op het platform verschijnen. Van Ronald Goedemondt verschijnt zijn voorstelling Geen Sprake Van uit 2018. Van Javiers jongere broer Emilio Guzman kan je de show Alle Mensen Verzamelen uit 2018 verwachten, terwijl Pieter Derks met zijn show Spot uit 2018 van de partij is. Net als Pieter Derks zijn ook de Partizanen, zoals het duo Merijn Scholten en Thomas Gast zichzelf noemt, begonnen bij De Wereld Draait Door. Van de Partizanen zal de standup-special Welkom in Partizanië uit 2019 beschikbaar komen. Alle conferences zijn vanaf woensdag 15 mei nieuw op Netflix.

 

Funny People

Funny People is een van de vele samenwerkingen tussen regisseur Judd Apatow en acteurs Adam Sandler en Seth Rogen. Dit zijn binnen deze tak van komedie de absolute top namen. In deze film uit 2009 speelt Adam Sandler de comedian George Simmons, die te horen krijgt dat hij ongeneeslijk ziek is. Het is het moment dat George de stand van zijn leven beoordeelt en erachter komt dat hij nog een hoop goed te maken heeft. Op zoek naar echte vriendschappen neemt hij een jonge comedian, gespeeld door Seth Rogen, onder zijn hoede, voor wie hij een mentor gaat zijn. Deze Sandler-film is vanaf donderdag 16 mei nieuw op Netflix.

 

White Gold seizoen 2

White Gold was een heuse verrassing toen het eerste seizoen van deze eigenzinnige serie eind 2017 in zijn geheel op Netflix verscheen. De comedyserie lijkt in eerste instantie voornamelijk te draaien op de star power van Ed Westwick, beter bekend als Chuck Bass in de serie Gossip Girl, maar heeft zoveel meer te bieden. White Gold geeft een goede sfeerimpressie van de jaren 80 in het verder niet heel glansrijke, tamelijk troosteloze Corringham, Essex in het Verenigd Koninkrijk. Westwick speelt hoofd van de verkoop in een winkel die glaspartijen en kozijnen verkoopt. Het tweede seizoen van deze droge serie is vanaf vrijdag 17 mei nieuw op Netflix.

 

The Great Gatsby

Als je je een avond niet druk wil maken en gewoon op zoek bent naar een film van formaat waar jij je zeker mee zult vermaken, houd dan Netflix in de gaten voor het verschijnen van The Great Gatsby. Deze film uit 2013 is een verfilming van de legendarische gelijknamige roman van F. Scott Fitzgerald en heeft in de hoofdrol Leonardo DiCaprio. Het verhaal speelt tijdens de roerige jaren 20 in New York, waar de schrijver Nick Carraway (Tobey Maguire) heen verhuist. Hij komt naast de mysterieuze miljonair Jay Gatsby (DiCaprio) te wonen en wordt al gauw uitgenodigd voor een van Gatsbys immense, exclusieve huisfeesten. Vanaf zaterdag 18 mei nieuw op Netflix.