1. Surviving Death – seizoen 1

Deze Netflix serie stelt vragen die we bijna allemaal wel eens hebben gehad: namelijk vragen over de dood. Hoe voelt het om te sterven, en is de dood echt het einde van onze bestaan? Mensen die een bijna-dood-ervaring hebben meegemaakt of die de dood op een andere manier van dichtbij hebben meegemaakt, komen aan het woord. Verder worden onder andere wetenschappers, psychologen en mediums geïnterviewd.

De zes afleveringen van het eerste seizoen staan vanaf woensdag 6 januari nieuw op Netflix.

 

2. Lupin – seizoen 1

We schreven het eerder al: Lupin wordt zeker de moeite waard. De hoofdpersoon in de serie wordt gespeeld door Omar Sy, die onder andere in het razend succesvolle Intouchables te zien was. Voor Lupin speelt hij een meesterdief, die een mysterieus boek vindt over de charmante gentleman-dief Arsène Lupin. Met behulp van het boek besluit hij grote diefstallen plegen en bovendien wraak te nemen op de mensen die vroeger zijn vader onterecht voor een misdaad hebben laten opdraaien.

De serie is een echte genremix geworden, waarin komedie, actie en fantasy allemaal de revue passeren. Vanaf vrijdag 8 januari staat de serie nieuw op Netflix.

3. Pieces of a Woman

De film Pieces of a Woman klínkt niet per se als een film die we snel op zouden zetten. Het eerste kindje van een jong stel staat namelijk centraal. Het plot van de film is echter alles behalve zoetsappig, want de zwangerschap gaat helemaal mis. Het stel, bestaande uit Martha en Sean, worstelen elk op hun eigen manier met de gevolgen van de miskraam. Er wordt een rechtszaak aangespannen tegen de betrokken kraamverzorgster, maar op Martha lijkt het allemaal niet meer toe te dringen.

De geniale regisseur Martin Scorsese, die onder andere Goodfellas en The Irishman voor zijn rekening nam, zal aan het roer staan van Pieces of a Woman. Die is vanaf donderdag 7 januari nieuw te zien op Netflix.