Nieuw op Netflix

Week #29 loopt van maandag 15 juli t/m zondag 21 juli. Qua nieuwe content is het aan het begin van deze week wat stilletjes. Richting het weekend staat er toch wel weer een en ander klaar dat de moeite waard kan zijn. Grootste nieuws de komende dagen zal natuurlijk zijn dat er een volgend seizoen La Casa gaat verschijnen. Ook zit er nieuwe Netflix Original thriller aan te komen. Maar misschien kijk je veel liever onder het genot van een vers bakkie naar een show die over niet veel anders gaat dan een stel comedians die in aparte auto’s een kop koffie halen. En dan zijn er voor je weekendvertier nog bioscoopfilms nieuw op Netflix, zodat je dit weekend niet met de handen in het haar hoeft te zitten. Hieronder vind je onze top 5 voor week #29.

Secret Obsession

Bij de jongere lezers zal Brenda Song vooral bekend zijn als London uit de serie The Suite Life of Zack & Cody. Met Secret Obsession heeft de actrice haar eerste hoofdrol in een Netflix Original te pakken. In deze thriller heeft ze de rol van Jennifer Williams. Jennifer wordt wakker in het ziekenhuis en herinnert zich niets. Haar man vertelt haar dat ze betrokken geraakt is bij een auto-ongeluk, waarbij ze onder andere behoorlijk haar hoofd heeft gestoten. Ze herkent haar echtgenoot niet eens en bij thuiskomst is ook haar huis vreemd voor haar. Het idee bij haar groeit dat er iets niet helemaal in de haak is en ze begint aan alles te twijfelen. Is dit echt haar man? Is dit echt haar huis? En wat is er op de avond van het ongeluk daadwerkelijk gebeurd? Nieuw op Netflix vanaf donderdag 18 juli.

 

La Casa de Papel

Hier hebben toch wel heel wat Netflix-gebruikers lang naar uit zitten kijken, het derde seizoen van La Casa de PapelLa Casa is een van de populairste en meest bekeken niet-Engelstalige Originals die Netflix op stal heeft. Zagen we in seizoen één hoe een team onder leiding van El Profesor het geschifte idee tot uitvoering bracht de nationale geldfabriek van Spanje binnen te vallen, liet seizoen 2 zien hoe Tokyo en de rest uit alle macht probeerden uit handen van de autoriteiten te blijven. Aan het begin van seizoen drie lijkt het ze eindelijk gelukt te zijn. Zo zitten Tokyo en Rio ver weg op een tropisch privé-eiland. Hoe lang zal het duren voor het overheid ze weer op het spoor komt? Seizoen drie is vanaf vrijdag 19 juli nieuw op Netflix.

 

Comedians in Cars Getting Coffee

Comedians in Cars Getting Coffee is de revolutionaire talkshow van stand-up Jerry Seinfeld. Seinfeld is natuurlijk bekend van de serie Seinfeld uit de jaren 90, een serie die hij samen met Larry David maakte en veelal gezien wordt als één van de beste comedyseries aller tijden. Waar die serie overgaat? Tja, naar eigen zeggen was het initiële idee om een ”show about nothing” te maken. Of Seinfeld dat ook daadwerkelijk is, tja. Met Comedians in Cars heeft Seinfeld het idee in ieder geval tot een absolute kunst verheven. Want wat de invloedrijke comedian (al zegt hij het zelf) in de serie doet, is precies dat, met een andere comedian een bak koffie halen. Ze rijden een beetje rond in een schitterende bolide, ze slurpen een paar kopjes weg en ze ouwehoeren wat. En jij gaat daar dan, al dan niet met een bakje koffie, naar zitten kijken. En dan is het nog vermakelijk, gezellig en hilarisch ook. Vrijdag 19 juli is het zesde deel nieuw op Netflix. Onder andere Eddy Murphy, die haast nooit een interview geeft, is te gast.

 

Pacific Rim

Voordat Guillermo del Toro Oscar-winnaar The Shape of Water regisseerde, maakte hij de blockbuster Pacific Rim. Die film had ongetwijfeld een zoveelste weinig originele actiefilm geworden, ware het niet voor Del Toro’s on point-zijnde directie. Onder andere Charlie Hunnam, Idris Elba en Charlie Day kom je in deze film tegen. In deze futuristische film is de mensheid in oorlog met reusachtige zeewezens. Een aan lager wal geraakte oud-piloot (Hunnam) wordt gelinkt aan een jonge, onervaren piloot (Rinko Kikuchi) voor een missie. Die missie lijkt een laatste wanhoopsdaad als de twee een overbodig oorlogswapen de strijd tegen de zeemonsters in moeten brengen. Lukt het ze toch de op handen zijnde apocalyps te voorkomen? Nieuw op Netflix vanaf zaterdag 20 juli.

 

Detroit

Kathryn Bigelow, de filmmaakster van films als The Hurtlocker en Zero Dark Thirty, regisseerde in 2017 Detroit. Deze film deed niet heel veel. En dat is zonde, want het is een krachtig verhaal dat de film vertelt. Detroit scoort op Rotten Tomatoes bijvoorbeeld dan ook 84% bij de critici. Onder andere Will Poulter, John Krasinski en Anthony Mackie spelen een rol in deze film. Detroit gaat over de bloederige rellen die tijdens de hete zomer van 1967 plaatsvonden in de stad. Aanleiding was een inval die de politie deed in een verscholen bar die niet de juiste vergunningen had. De situatie escaleerde volledig tussen de politie en het Afro-Amerikaanse deel van de inwoners. De rellen duurden vijf dagen, waarbij 43 doden en duizenden gewonden vielen. Nieuw op Netflix op zondag 21 juli.

 

Niet per se gebonden aan Netflix? Dit zijn 10 films met Tom Cruise die jij gezien wil hebben.