Nieuw op Netflix: goede films en series in week #27

Soms valt het een beetje tegen wat er online komt. Dan zie je weer een aantal nieuwe films en series en dan denk je: is dit het? Niet getreurd. Deze week verrast Netflix ons met een paar waanzinnig goede films en series. Twee echte film klassiekers en één misdaadserie stelen de show in de ‘nieuw op Netflix week #27.’

Scarface

“Say hello to my little friend.” Laten we maar meteen met de hardste film uit dit lijstje beginnen: Scarface. Deze klassieker werd pakweg een jaar geleden verwijderd van Netflix. Maar gelukkig kunnen we bijna weer genieten van de enige echte Cubaanse vluchteling Tony Montana (gespeeld door Al Pacino). Eenmaal aangekomen in Amerika belandt hij in het cocaïne-circuit van Florida. Al snel blijkt dat Tony niet gemaakt is om een kleine speler te zijn. Hij wil doorgroeien tot de grootste baas van het duistere circuit. Wanneer hij zijn eigen imperium heeft gebouwd, neemt de paranoia de touwtjes in handen. Lukt het Tony om het aan het hoofd van de drugswereld te blijven staan?

Releasedatum op Netflix: dinsdag 30 juni 2020

IMDb score: 8.3

 

The Big Lebowski

Jeff Lebowski aka ‘The Dude’ (gespeeld door Jeff Bridges) staat bekend als een luie vent. Het liefst ligt hij heel de dag in zijn badjas op de bank en rolt hij zo af en toe een bowlingballetje met zijn maten. Plots krijgt bezoek van een aantal vreemde bandieten die beweren dat zijn vriendin geld schuldig is aan hun baas. Later blijkt dat dit een misverstand is, aangezien er ergens op de wereld een andere Jeff Lebowski rondloopt. Zijn vloerkleed wordt door hen onterecht ondergeplast en dan begint het vreemde avontuur. The Dude gaat zijn rijke naamgenoot opzoeken om verhaal te halen.

Releasedatum op Netflix: dinsdag 30 juni 2020

IMDb score: 8.1

 

Queen of the South (seizoen 3 & 4)

Queen of the South is een serie die in onze ogen te weinig credits krijgt en wel degelijk tussen de beste series op Netflix hoort te staan. Queen of the South toont ons de lange weg die Teresa Menedoza moet afleggen om de grootste te worden in de drugswereld. Ze wordt verliefd op een dealer en al gauw wordt er hierdoor jacht op haar gemaakt. Ze weet immers teveel en is hierdoor een gevaar voor het kartel geworden. Constant op de vlucht duurt het niet lang voordat er geen uitweg meer lijkt. Waar is ze veilig en waar kan ze nog naartoe? Teresa realiseert zich dat ze niet kan ontsnappen aan deze donkere wereld. Er is maar één manier om te overleven en dat is door de grootste te worden in het vak.

Releasedatum op Netflix: woensdag 1 juli 2020

IMDb score: 7.9