Wel of niet je benen glad scheren als man?

Wat je met je lichaam doet moet je allemaal lekker zelf weten, maar in Nederland zijn we direct dus je zult er hoogstwaarschijnlijk wel op aangesproken worden. Daarnaast lopen er mensen rond die meer wolf dan mens zijn, dus dan is het lang niet gek om er wat af te halen of bij te houden. Ook accentueert het de spieren wanneer jij je benen glad gaat scheren, dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Deze zelfde discussie speelt zich ook af over de plek onder je armen; oksels.

gladde benen beenhaar scheren

Kom je op het punt dat je denk: ja, laat ik m’n benen eens ontdoen van die ondoordringbare jungle. Dan sta je meteen weer voor een nieuwe blokkade. Hoe krijg ik het er in hemelsnaam af? Hoe je een baard eraf haalt weet je wel, maar dat is toch een heel ander oppervlak dan die vlezige stokken onder je romp.

Er zijn mannen die hun benen glad scheren

Ga nou niet in één keer dat scheermesje door dat tapijt van je heen halen, daar worden je benen en de mesjes allebei niet vrolijk van. En voor je het weet creëer je een bloedbad waar Quentin Tarantino trots op zal zijn. Net als met een baard knip of trim je het eerst tot een gangbare lengte (ongeveer een millimeter) om vervolgens het restje onder handen te nemen. Gebruik bij voorkeur een nieuw vlijmscherp scheermesje om de kans op wondjes en allerlei gedoe te voorkomen. Spuit er een laag scheerschuim overheen, maar houd het zaakje wel overzichtelijk. Om te voorkomen dat je straks met opgedroogde klonten scheerschuim zit, kun je je benen indelen in bepaalde secties. Zodra je alles even goed hebt doorlopen en elk haartje omgemaaid hebt moet je er wat warm water over. En ja hoor, je bent nu de trotste eigenaar van stel sprankelend gladde benen.

Of is het harsen van je benen een betere keuze?

Klinkt leuk, maar je moet wel echt ballen van staal hebben om deze martelmethode te doorstaan. Oké, zo erg is het nou ook weer niet, maar je doet liever andere dingen in je vrije tijd. Om het te koppelen aan de eerste mogelijkheid; je kan scheren tot je een ons weegt, die haren blijven altijd terugkomen. Altijd. Hoewel het scheren redelijk vlug gaat, komen de eerste ongewenste stoppels de volgende dag alweer hallo zeggen. Bij harsen wordt het volledige haartje met de wortel eruit gehaald waardoor je wel drie tot zes weken vooruit kunt. Harsbehandelingen werden voorheen vooral genomen door bodybuilder, atleten of modellen, maar voor de ‘gewone’ man word je allang niet meer gek aangekeken. Mocht het allemaal niet lukken, kun je er ten alle tijden nog een professional bijroepen.

Kortom, je moet doen waar jij je fijn bij voelt. Als jij zo’n verwilderde bos beenhaar hebt dat mensen er raar naar opkijken, is het misschien wel tijd om die heggenschaar tevoorschijn te toveren. We raden je echter af om je benen glad te scheren als jij enorm smalle benen hebt, anders kan het net té vrouwelijk ogen.