Producten met een hoge prijs afrekenen

Voor de meeste producten die je koopt kan je gewoon pinnen of het product cash afrekenen. Het gebeurt dan ook niet al te vaak dat mensen een product kopen die een prijs heeft van boven de 10.000 euro. Er is zelfs een grote kans dat jij hier nog nooit mee te maken hebt gehad. Als jij straks in de winkel staat om dit absurd dure Rolex horloge af te rekenen, wat moet je dan doen?

Is het de bedoeling dat je deze producten cash afrekent of moet je pinnen? Pinnen gaat moeilijk worden omdat je bepaalde limieten hebt staan op je bankpas. Zo kan je niet zomaar een betaling doen van 500.000 euro (ook al zou je wel de beschikking hebben over dit geld).

Producten

Top Gear deed onderzoek

Top Gear ging naar het Porsche Centrum Gelderland om te vragen hoe je een dure auto van wel 600.000 moest afrekenen. Het antwoord is misschien wel simpeler dan je denkt. Je dient dit namelijk af te rekenen door een bankoverschrijving met behulp van internetbankieren. Hier zit bij sommige banken echter een limiet op van 50.000 euro. Dan moet je meerdere keren 50.000 euro overschrijven totdat het aankoopbedrag is bereikt.

Alternatief om grote bedragen te betalen

Dit is niet de enige optie die je hebt. Je kan namelijk ook het pinlimiet van je bank eenmalig verhogen waardoor je toch de mogelijkheid hebt om het bedrag ‘gewoon’ te pinnen. Als je het geld contant hebt liggen, mag je ook gewoon cash betalen? Bij de Porsche dealer mag dat niet. Dit kan bij andere dealers mogelijk wel.

Als jij dus genoeg geld bij elkaar gespaard hebt om de allerduurste auto op marktplaats te kopen, hoef je niet bang te zijn dat er geen mogelijkheid is om deze te betalen.